≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkazano Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje je trebalo da se održi u Izraelu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka i više nego jasna

  • 0
Vaterpolistkinje, vaterpolo lopta Foto: Andrea Staccioli/Insidefoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Konačan epilog situacije u vezi sa Evropskim prvenstvom u vaterpolu koje je početkom naredne godine (3-16. januar) trebalo da se održi u Netanji je verovatno i očekivan pošto je kontinentalni šampionat za sada otkazan.

To je objavio LEN zvaničnim saopštenjem, bez preciziranja detalja u vezi sa potencijalnim zamenskim domaćinom ili novim datumom.

- Kao posledica nedavnih terorističkih napada na Izrael i nakon opsežnih sastanaka između LEN i Vaterpolo saveza Izraela, obe institucije su se složile da neće biti moguće ugostiti Evropsko prvenstvo u Netanji - stoji u saopštenju LEN-a.

Nakon napada Hamasa na gradove u Izraelu rat u toj državi besni skoro mesec dana i u ovom momentu se ne nazire potencijalni kraj. Zbog toga su sve sportske aktivnosti u zemlji otkazane, a pojedini klubovi u sportovima poput fudbala i košarke domaće mečeve igraju u inostranstvu.

Srbija je na Evropskom prvenstvu u vaterpolu predviđena za takozvanu Diviziju 2 gde se nalazi u grupi sa Nemačkom, Izraelom i Maltom.

(Telegraf.rs)

Video: Vaterpolisti NBGD u sjajnom ambijentu otvorenog "11. aprila" pobedili Špandau

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA