≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je priča o čoveku koji će posle 40 godina pauze ponovo učestvovati na Olimpijskim igrama!

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ovako ja gledam na stvari: Godine su samo broj"

  • 2
Leonel Martinez Foto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Verovatno vam ime Leonel Martinez ne znači mnogo, ali nakon ove mini-priče sigurni smo da ćete ga upamtiti.

Venecuelanski strelac je bio učesnik Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984. godine i tada verovatno nije ni sanjao da će se na najvećoj sportskoj smotri ponovo naći i 40 godina kasnije. Međutim, sport piše bajke koje su ostvarive, pa je tako on i zvanično obezbedio vizu za Pariz 2024.

On je u finalu Panameričkih igara u Santjagu osvojio srebrnu medalju i tako čekirao put u glavni grad Francuske gde će biti možda i najstariji učesnik jer će imati 60 godina!

- Ovako ja gledam na stvari: Godine su samo broj - rekao je Martinez u intervjuu za medije u rodnoj zemlji.

Te 1984. godine sa 19 godina je zauzeo tek 41. mesto u disciplini trap, a videćemo kakve ambicije će imati sledećeg leta.

Martinez je imao planove da nastavi da se bavi sportom koji je prvo praktikovao njegov otac Alfonso, ali je nakon takmičenja u SAD postao preokupiran regularnim životom i započeo biznis - proizvodnju medicinskog alata. U međuvremenu se oženio i dobio dvoje dece i nakon dvadesetak godina kada je uvideo da ima stabilan život ponovo se vratio svojoj ljubavi.

Tokom 2011. godine ponovo je počeo da trenira kako bi se vratio na svetsku trap streljačku scenu. Učestvovao je na svim prethodnim Panamaeričkim igrama, a ono što sam ističe jeste početna zabrinutost da li će moći da se nosi sa mlađim kolegama. Do 2019. je vratio samopouzdanje na visok nivo i rezultat je došao ove godine.

- Moje emocije su različite, i sada znam da mogu da kontrolišem moje misli i osećanja. Zato kažem da sam bolji sada nego u Los Anđelesu - priča Martinez uz dodatak da je karijeru započeo u Los Anđelesu i da će tamo otići opet 2028. godine, pošto je upravo taj grad domaćin Olimpijskih igara koje slede posle Pariza.

Interesantno da ovo nije najveći razmak između dva učešća jednog olimpijca, pošto je japanski jahač Hiroši Hokecu učestvovao na OI 1964. u Tokiju i 2008. u Pekingu! Još jedan jahač je u top tri, Mario Deslorijer iz Kanade sa razmakom od 33 godine (1988. Seul i 2021. Tokio).

(Telegraf.rs)

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    3. novembar 2023 | 16:28

    "Godine su samo broj" je najgluplja rečenica u istoriji jezika. Bajka za debile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA