Vreme čitanja: oko 1 min.

Čavić tužio Plivački savez zbog nacionalne penzije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čavić je itekako razločaran...

  • 8
Milorad Čavić, Majkl Felps Foto: Profimedia/AFP

Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić tužio je Plivački savez Srbije.

Razlog za to je što još uvek nije dobio nacionalnu penziju, iako je dobitnik nacionalnog priznanja i penzije,

Ipak, kako istu još uvek nije dobio, bio je primoran da pravdu potraži na sudu.

- Tužba je podneta protiv PSS, jer nije u roku, u skladu sa Uredbom koja definiše tu oblast, podneo prijavu Ministarstvu omladine i sporta i zbog čega je Milorad Čavić sada u situaciji da nacionalno priznanje može da ostvaruje posle 40. godine, a ne posle 35. kako je Uredba u tom periodu glasila -rekao je advokat Vladimir Ilić za Večernje novosti.

Čavić je itekako razločaran...

- Bio sam u šoku. Tada su me savetovali da je jedini način da ostvarim svoje pravo da podnesem tužbu. Teško mi je što sam moram da podignem tužbu, jer je PSS zahvaljujući moijim rezultatima iz treće kategorije skočio u prvu, dobio je i sponzore... Emotivno mi je teško to što me poslednjih godina Savez ne zove. Trener sam, držim radionice, radim u SAD, pozivali su me iz Hrvatske, UAE, Meksika, Kanade. Svi me zovu osim iz mog saveza - rekao je Čavić.

Navodno, u arhivi nije pronađen ni jedan papir, jer je ona nepotpuna, a rečeno je i da su izgubljeni dokumentacija i had-disk.

Podsetimo, Čavić je pravo na nacionalno priznanje ostvario 2008. godine kada je na Olimpijskim igrama, osvojio srebrnu medalju u kontraverznoj trci koju je Majkl Felps završio kao prvi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    9. novembar 2023 | 11:12

    Српска посла ! У пливачком савезу вероватно седе непливачи ... а онда се чудимо зашто наши врхунски спортисти одлазе и наступају под страним заставама !!!

  • Гаргамел

    9. novembar 2023 | 11:13

    Да би охрабрили спортисте да остану и наступају под својом заставом, ове из пливачког савеза треба осудити за издају!!!

  • Darosava

    9. novembar 2023 | 14:57

    Miodrag Petrović Čkalja odradio pedeset godina rada i uplaćivao od svojih plata socijalno i penziono te dobio nacionalnu penziju. Svaka čast čoveku koji mi je tolike godine pretvarao u radost i veselje i u trenucima moga duhoklonuća. A šta ovaj traži? Moje pare i pare na stotine hiljada radnika koji nisu sigurni da će u svojim šezdesetim godinama ostvariti penziju a iz njihovih dohodaka se izdvajalo u te svrhe. Pod hitno ukinuti nacionalne penzije sportistima a davati im adekvatne nagrade za postignute rezultate u godinama kada ih ostvaruju. Ovaj jedno drugo mesto i onda adio plivanju i bez nekih rezultata a hoće nacionalnu penziju koja je tri puta veća od proseka i ni dinara u penzioni fond. Hoće da sa 40 godina ode u penziju, zar je to realno? Ipak je ovo mračni vilajet gde ni Turci nisu više Turci već Srbi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA