Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobila je šansu karijere, ali predala meč finala turnira: Nije htela da se takmiči sa transrodnom osobom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Htela je da da primer ostalim koleginicama

  • 0
Nešat Tairovski, Čačanin, stolar, bilijar, bilijarski sto FOTO: RINA

U svetu sporta, pogotovo Američkog, sve više je vesti o transrodnim sportistima, uglavnom muškarcima koji pokušavaju da prelaskom u ženski sport naprave bilo kakav rezultat koji prethodno u muškom nisu uspeli.

Prvi primer toga je Lia Tomas, međutim tamošnje plivačko udruženje žena je uspelo da se izbori protiv toga i da zabrani biološkim muškarcima da se takmiče sa ženama.

Ipak, nisu svi sportovi i sva udruženja tako odlučna, pa imamo slučaj koji dolazi iz Velsa, gde su se u finalu ženske konkurencije bilijara nastupile takmičarka Lin Pinčiz i Harijet Hejns (transrodna osoba).

Lin je ovom prilikom dala jedan primer kako ona smatra da se treba postpuiti u ovim situacijama. Pre svega su oba takmičara došla do stola za bilijar, napravili prvi udarac da se odluči ko ima prvi potez, a nakon toga je Lin pristupila sudiji i predala meč.

Njen brat je na društvenim mrežama objavio kako je ponosan na sestru što je napravila taj potez, uprkos činjenici da je reč o njenom najvećem meču u karijeri.

- Najveće zasluge i veliko poštovanje za moju sestru Lin Pinčiz što je juče dala primer i odustala od najvećeg meča u svojoj karijeri, jer smatra da nije fer da se transrodne osobe takmiče u ženskom sportu - napisao je brat na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Video: Ova Japanka uvek pogađa u pravu rupu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA