Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvati preuzimaju organizaciju EP u vaterpolu na sebe: Vlada daje sredstva i podržava projekat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatska u priči?

  • 1
Vaterpolistkinje, vaterpolo lopta Foto: Andrea Staccioli/Insidefoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vlada Hrvatske dala je danas saglasnost da Zagreb bude domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu naredne godine.

Kontinentalni šampionat u vaterpolu je trebalo da se održi od trećeg do 17. januara 2024. u Netanji, ali je otkazan zbog rata u Izraelu. Vaterpolo savez Hrvatske se kandidovao za domaćina Evropskog prvenstva 2024. godine.

- Finansijska sredstva za sufinansiranje troškova organizacije Evropskog prvenstva u vaterpolu 2024. godine obezbediće se u ukupnom iznosu od dva miliona evra preraspodelom sredstava u okviru Državnog budžeta Republike Hrvatske za 2023. i projekcija za 2024. i 2025. godinu - saopšteno je iz Vlade Hrvatske.

Hrvatski mediji navode da se sada samo čeka zvanična potvrda Evropske plivačke i vaterpolo federacije. Evropsko prvenstvo 2022. godine je održano u Splitu. Evropsko prvenstvo 2024. je, između ostalog, i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Na Olimpijske igre će se plasirati evropski šampion ili najbolje plasirana ekipa na turniru posle Mađarske, Grčke i Francuske, koje već imaju vizu za Pariz.

Tri najbolja nacionalna tima sa Evropskog prvenstva idu na Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Doha (2-18. februar naredne godine). Od evropskih selekcija su to pravo već obezbedili Mađarska, Grčka, Španija, Srbija, Italija i Francuska.

(Telegraf.rs)

Video: Vaterpolisti NBGD u sjajnom ambijentu otvorenog "11. aprila" pobedili Špandau

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor

    16. novembar 2023 | 19:05

    Ako Hrvatska dobije da bude domačin EPa,automatski poslati pismo da Srbija neće učestvovati. Znamo šta će biti,vidili smo u Splitu,tako da nema razloga zašto naši igrači trebaju da idu na EP u HR i stave glavu u torbu i mole boga da se Hrvati neće ponašati ko divljaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA