≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tucak najavio povratak dve legende hrvatskog vaterpola

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatska ulazi na velika vrata u vaterpolo godinu koja nam sledi

  • 0
Ivica Tucak Foto: MNpress

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak najavio je povratak dva igrača u nacionalni tim, Luke Lončara i Mara Jokovića, koji nisu nastupali za reprezentaciju dve ipo godine.

Dva svetska šampiona i legende hrvatskog vaterpola igraće na predstojećem Evropskom prventstvu, koje će se održati u Zagrebu i Dubrovniku iduće godine.

Iskusni centralni bek Olimpijakosa će biti na raspolaganju nacionalnom timu na predstojećem Evropskom prventsvu gde će biti domaćini, Svestkom prventsvu u Dohi i Olimpijskim igrama iste godine. Dok će iskusni dugogodišnji levi bek Juga biti najverovatnije samo na kvalifikacijama za Olimpijske Igre.

- Igra dobro u Olimpijakosu i privilegija je imati ga u timu. Luka mi je rekao da se potpuno oporavio fizički i mentalno u poslednje dve godine neigranja za reprezentaciju, jer je poslednje godine bio izmoren klupskim pa i nacionalnim nastupima koji su bili učestali. U teškoj godini koja nam sledi njegovo iskustvo i kvalitet nam može mnogo pomoći - rekao je selektor hrvatskog vaterpolo tima, Ivica Tucak za Sportske Novosti.

Pozdravljajući Jokovićev povratak, Tucak je napravio dogovor sa legendarnim levim bekom reprezentacije da mu je najvažnije njegovo učešće u Parizu.

- Joković i ja smo napravili dogovor oko njegovog učešća na Olimpijskim igarma u Parizu, za koje verujemo da ćemo se kvalifikovati. Postoji mogućnost i za Svetsko prventstvo u Dohi ali za sad neka ta pozicija ostane otvorena. Originalni plan za njega je bio da se odmori dobro i da preskoči Evropsko prventsvo.  Ja ću ga opet kontaktirati i konsultovaću se sa njim, s obzirom na nove okolnosti, da će Evropsko prventstvo biti održano u Hrvatskoj, i da bi to mogao da bude specijalan povratak za njega da nastupi pred domaćom publikom - obrazložio je Marovu situaciju selektor Tucak.

Podsećamo da je Hrvatska završila poslednje Svetsko prventstvo u Fukuoki na devetom mestu što je najgore izdanje reprezentacije u poslednjih 15 godina i to je bilo veoma razočaravajuće za vaterpolo navijače u zemlji našeg suseda.

Maro Joković (36) je debitovao za nacionalni tim 2006. godine i od tad je osvojio čak 19 medlja sa Hrvatskom. Učestvovao je na Olimpijskim igrama čak četiri puta,i nada se da će uzeti i učešće i na narednim koje bi mu bile pete. Osvojio je zlato u Londonu 2012. i srebro u Riju 2016, sa još drugih individualnih i timskih priznanja kroz njegovu dugu karijeru. Nastupao je za Jug (više mandata), Pro Reko (više mandata), Olimpijakos i Brešu.

Luka Lončar (36) igrao je dugo sa Jokovićem, kako u reprezentaciji tako i u Jugu. Zaigrao je za nacionalni tim 2013. i osvojio 10 medelja za Hrvatsku. Učestvovao je na Olimpijskim igrama u Riju gde je dobio srebrno odlikovanje.  Pored mnogo reprezentativnih medalja i individualnih priznanja koja je zaradio kroz dugu karijeru nastupao je i za Medveščak, Brešu, Mladost, Jug, Pro Reko i Olimpijakos.

(Telegraf.rs, N.M.)

Video: Ivica Tucak ogorčen posle meča sa Srbijom: "Ovo nije vaterpolo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA