Vreme čitanja: oko 2 min.

Vaterpolo spektaklom u Šapcu: Igra se završnica Kupa Srbije, Zvezda brani titulu, prete joj sa svih strana

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće interesantno

  • 0
Vaterpolisti Zvezde osvoji Kup Srbije Foto: MNPress

Pred nama je pravi vaterpolo vikend. Šabac će biti domaćin finalnog turnira Kupa Srbije u kojem će se susresti PartizanNovi Beograd, odnosno  Crvena ZvezdaRadnički Kragujevac u polufinalima koja će biti odigrana ove subote, 2. decembra.

Zbog promenjenog sistema takmičenja u Superligi Srbije, ovi klubovi su u dosadašnjem delu sezone odigrali već nekoliko međusobnih duela. Novi Beograd je dva puta pobedio Partizan, nedavno je bilo 18:13, a trener Novog Beograda Živko Gocić je na konferenciji za novinare rekao da njegov tim očekuje treća i najvažnija utakmica sa crno-belima.

Gocić je rekao da Nikola Jakšić neće igrati zbog povrede, te je dodao sledeće.

– Mladi su, znaju da igraju, iako su neiskusniji od drugih ekipa. Neće biti lako. Hoćemo da odigramo na najvišem niovu i nadam se prolasku u finale. Očekujem dobru igru i pobedu. Nama je izmicao trofej i nadam se da sada neće biti tako. Uradićemo sve da osvojimo trofej – rekao je Gocić.

Živko Gocić Printscreen: Tanjug TV

Trener partizana Miloš Korilija rekao je da će meč biti težak, ali će njegova ekipa pokušati da iznenadi:

– S jedne strane je vrlo kvalitetan sastav koji je iskusan i dugo igra zajedno, a sa druge je Partizan, jedna od talentovanijih ekipa u Evropi. Ne idemo na turnir da bismo čestitali, već ćemo pokušati da ih iznenadimo. To je obaveza Partizana. Želimo da pobedimo ako nam se ukaže šansa. Spremni smo za turnir iako se dovijamo na razne načine u smislu treninga. Na žalost ne mogu da kažem do kada će biti tako – ističe Korilja.

Crvena zvezda slavila je protiv Radničkog u Kragujevcu 10:7, ali trener crveno-belih veruje da će ovo biti mnogo teža utakmica za dobiti.

Trener crveno-belih, Aleksandar Filipović ističe da njegov tim može da pobedi.

– Ako budemo pokazali zajedništvo verujem da možemo da pobedimo i ako se to dogodi tek tada ćemo da razmišljamo o finalu. Teže je odbraniti nego osvojiti pehar. Nama je to i adut. Znamo kako se igra… Biće velika borba ali se nadam prolasku u finale - zaključuje Joksimnović

Pomoćni trener Radničkog Miloš Ostojić bio je samouveren i kratak:

– Nadam se dobrom rezultatu. Ekipa nam je dosta mlađa, motiv je tu i daćemo sve od sebe da ostvarimo ono što želimo –

Crvena zvezad će probati da odbrani titulu prvaka kupa i tako uzme drugi uzastopni trofej.

(Telegraf.rs N.M.)

Video: Živko Gocić: Idemo na pobedu u svakoj utakmici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA