≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija odigrala meč za zaborav: Rumunke demonstrirale silu i nanele drugi poraz Bregarovim izabranicama

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

OStaje meč sa Čileom...

  • 10
Rukomet Srbija Rumunija žene Foto: Tanjug/AP

Rukometašice Srbije poražene su od selekcije Rumunije 37:28 u meču drugog kola Svetskog prvenstva.

Od starta Srpkinje nisu ličile na tim koji je vodio skoro čitav meč protiv šampiona Danske i odigrao egal i neizvesnu završnicu. Umesto dostojnog otpora i novog neizvesnog meča, Rumunke su od stara demonstrirale silu i došle do vođstva koje su do kraja uvećale.

Podmlađeni tim Srbije u prvih nekoliko minuta nije znapo šta ga je snašlo, a posle svakog neiskorišćenog napada, sledila je kazna rivala. I kada je Srbije uspevala da dođe do gola, Rumunke su brzim kontrama lako dolazile do gola i "cepale" mrežu Srbije. Posebno su se istakle Bukeši, Laslo i Pintea.

Koliko je Srbija bila inferiorna, vidi se i po tome što je primila čak 17 golova za dvadesetak minuta, dok je protiv Danske primila 10, a postigla 12 za celo poluvreme.

U nastavku, Srbija je u prva tri minuta postigla četiri, a primile dva gola. Posle sedam minuta igre u drugom delu, Srbija prilazi na 19:22, posle gola Stamenić.

Ali, taman je Srbija pronašla igru i vratila se u meč, usledila su dva isključenja. Rumunija dobija i tri sedmerca, posle kojih vraća prednost na +7, i 26:19.

I pored toga, Srbija je uspela da dođe do golova, zaigra bolje, a sve to nije bilo dovoljno da se zasutave raspoložene Bukeši i Pintea. Tako, i drugi meč na Svetskom prvenstvu Srbija završava porazom. Poslednji meč u grupi, Srbija će odigrati u utorak protiv Čilea. Ako Srbija pobedi u tom duelu, ide u nastavak takmičenja, ali bez bodova.

(Telegraf.rs)

Video: Lavko: Uvek je teško igrati protiv domaćina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    3. decembar 2023 | 18:51

    Pa kome je palo na pamet da podmladi celu reprezentaciju... 10 igračica debituje prvi put... Pa sta očekujete... Pa gde je savez... Zašto ste dozvolili da sve odu... Nijedna ostala nije

  • Zokara

    3. decembar 2023 | 19:51

    Zašto se brukamo na ovakav način, sramota bre??!!

  • Sele

    3. decembar 2023 | 19:56

    Mi smo kanta za napucavanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA