Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je novi najplaćeniji sportista sveta: Dobio je ugovor kojim je nadmašio Ronalda i Mesija zajedno

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Nikada nisam igrao golf iz monetarnih razloga - pričao je svojevremeno španski golfer Džon Ram

  • 1
Džon Ram najplaćeniji sportista na svetu Foto:PrintScreen/Twiteer=Jon Rahm Rodriguez

Džon Ram je postao novi najplaćeniji sportista sveta, nakon što je potpisao ugovor vredan 476 miliona funti sa "LIV" golfom iz Saudijske Arabije. Ugovor će omogućiti da španski golfer zarađuje više od Kristijana Ronalda i Leo Mesija zajedno.

Španski 29-godišnji golfer insistirao je da neće preći sa "PGA Tour-a". On je aktuelni broj tri na svetskoj rang listi i master šampion. Sve je zasenio njegov novi ugovor koji je tri puta veći od onogo što je LIV platio šestostrukom šampionu Filu Mekelsonu pre 18 meseci. LIV nije uspeo da privoli Tajger Vudsa sa ponudom od 790 miliona funti, a Rori Mekilroj je odbio slatku ponudu od 250 miliona funti.

Sa glavnom nagradom od više od tri miliona funti u ponudi na svakom od LIV-ovih događaja u 2024. godini, Ram bi mogao da dobije više od pola milijarde od svojih novih poslodavaca do kraja sledeće godine.

Kao rezultat dogovora sa ovom prestižnom golferskom kućom, Ramova podobnost za "Rajder Kup" će biti dovedena u pitanje.

Fudbalske zvezde kao što su Ronaldo i Mesi, su zaradili 136 miliona funti, odnosno 130  miliona funti u poslednjih godinu dana. Ronaldo je potpisao ogroman ugovor sa arapskim klubom Al-Nasrom od 200 miliona evra, nakon što je napustio Mačester junajted, to je manje od pola godine što bi Džon Ram trebao da bude plaćen.

Zarada bokserske zvezde Saula Kanela Alvareza deluje minimalno u poređenju sa Ramom, jer godišnje dobija 110.000.000 dolara.

Ram je 2022. goodine tvrdio da mu se stil života neće promeniti ako mu se da 3oo miliona evra, pa je izjavio:

- Novac je sjajan, ali onda smo se supruga i ja zapitali: Hoće li se naši životi promeniti ako dobijemo taj novac? Ne, neće se ni malo promeniti. Ruku na srce, sad bih mogao da se povučem sa ovim što sam do sad napravio i da ne igram više golf. Dakle nikada nisam igrao golf iz monetarnih razloga. Igram iz ljubavi, i želim da igram protiv najboljih na svetu. Uvek sam bio zaiteresovan za sportsku istoriju slavnih i nasleđe koju legendarni sportisti ostavljaju, a trenutno mi PGA Tour pruža to - rekao je svojevremeno.

Na njegovu veliku sreću nisu mu dali 317 miliona funti, tako da on i supruga neće morati da brinu o toj svoti novca, kao o glavnom razlogu promene njihovih života. Dobili su 476 miliona, što im sigurno neće drastično uticati na stil života.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Novak Đoković: Nisam bio toliko loš u golfu, imao sam neke dobre udarce

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA