Vreme čitanja: oko 3 min.

Novi Beograd i Zvezda dobili svoje rivale u Evropi!

E. S.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve je moguće...

  • 0
VK Novi Beograd - VK Olimpijakos Foto: MN Press

Ovog petka u Barseloni održano je izvalčenje timova za drugu fazu takmičenja u vaterpolo Ligi šampiona i Kupu Evrope, gde je kao jedini srpski predstavnik ostao Novi Beograd Ligi šampiona. Dok će Crvena zvezda nastaviti sezonu u Kupu evrope pošto je bila trećeplasirana u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog vaterpolo takmičenja.

Napokon su održani žrebovi četvrtfinalnih grupa Lige šampiona i osmine finala Kupa Evrope. A grupu prvog evropskog takmičenja čine: Novi Beograd, Pro Reko, Jadran iz Splita i Marsej. Dok su B grupu zapali: Barseloneta, Ferencvaroš, Breša i Olimpijakos.

Finalisti prethodna dva izdanja Lige šampiona, Pro Reko i Novi Beograd, suočiće se početkom ove godine, pošto su izabrani da nastave svoju boru u istoj grupi druge faze ovog takmičenja.

Grupna faza će se održati između osmog marta i petog maja. Dve najbolje ekipe će se kvalifikovati za Fajnal-for, koji će se održati od 6. – 8. juna. Pobednik grupe A igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi B. Drugo polufinale biće prvoplasirani iz grupe B i drugoplasirani iz grupe A.

Pobednici grupa prve faze (Novi Beograd, Reko, Barseloneta i Ferencvaroš) bili su u prvom potu žreba, drugoplasirani u drugoj liniji današnjeg žreba. Novi Beograd se može smatrati „pobednikom žreba“. Šampioni Srbije igraće protiv aktuelnog šampiona, koji je, uz njih, možda i najveći favorit za titulu. Međutim, to znači da Novi Beograd i Reko ne mogu da se sastanu u polufinalu, a moguća je repriza finala 2022. i 2023. godine.

Osim toga, Novi Beograd je izbegao Olimpijakos, klub koji je, po mišljenju većine stručnjaka i navijača, najbolji među drugoplasiranim klubovima u prvoj fazi. Olimpijakos je bio veoma blizu pobede nad Pro Rekom u grupnoj fazi prvog dela takmičenja.

U svakom slučaju, dolazak na Fajnal-for biće zahtevan zadatak za svaki od osam timova i biće mnogo izuzetnih okršaja u Ligi šampiona u martu, aprilu i maju.

Calendar:

Grupa A:

Mart 8.: Novi Beograd – Jadran, Pro Reko – Marsej

Mart 19.: Marsej – Novi Beograd, Jadran – Pro Reko

April 2.: Novi Beograd – Pro Reko, Jadran S – Marsej

April 24.: Jadran – Novi Beograd, Marsej – Pro Reko

Maj 4.: Novi Beograd – Marsej, Pro Reko – Jadran

Maj 15.: Pro Reko – Novi Beograd, Marsej – Jadran

Grupa B:

Mart 9.: Barseloneta – Breša, Ferencvaroš – Olimpijakos

Mart 20.: Olimpijakos – Barseloneta, Breša – Ferencvaroš

April 3.: Barseloneta – Ferencvaroš, Breša – Olimpijakos

April 23.: Breša – Barseloneta, Olimpijakos – Ferencvaros

Maj 3.: Barseloneta – Olimpijacos, Ferencvaroš – Breša

Maj 14.: Ferencvaroš – Barseloneta, Olimpiakos – Breša

Osmina finala LEN Kupa evrope odigraće se od 8. - 23. marta. Derbi osmine finala Kupa Evrope je, nesumnjivo, okršaj dva bivša šampiona. Osvajač prošlosezonskog takmičenja  Vašaš igraće protiv Juga Dubrovnika, tima koji je u proteklih devet godina bio redovan učesnik Lige šampiona F6/F8, ali ove sezone nije uspeo da se plasira u Top 8 najboljih takmičenja za klubova, završivši na trećem mestu u grupi iza Pro Reka i Olimpijakosa.

Zanimljivo će biti i preostalih sedam susreta. Vuljagmeni, polufinalista Lige šampiona 2023. godine, igraće protiv Barselone, koja je dominantno osvojila prvo mesto u Grupi A LEN Kupa.

Jug  – Vašaš

BVSC Budimpešta – Crvena Zvezda

Špandau – Ortigia

Sabadelj – Turking

Panionios – Steaua

Primorje – Dinamo Tbilisi

Savona – Jadran Herceg Novi

Barcelona – Vuljagmeni

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Gocić objasnio zašto je Dušan Mandić izbačen iz tima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA