Vreme čitanja: oko 1 min.

Rukometašice Francuske su svetske šampionke: U spektaklu srušile Norvešku, Danskoj u drami pripala bronza

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gledali smo sjajan rukomet

  • 0
Rukometašice Francuske Foto: Tanjug - AP

Rukometašice Francuske postale su šampionke sveta, pošto su u velikom finalu Svetskog prvenstva savladale Norvešku u veoma efikasnom meču - 31:28 (20:17).

Posebno efikasno bilo je prvo poluvreme tokom kojeg je viđeno čak 37 golova, a Norveška je tokom njega imala prednost na samom početku. Međutim, Francuskinje su brzo stigle do svoje igre i potom su krenule da diktiraju ritam.

Na odmoru je bilo +3 za Francusku, a tokom drugog poluvremena Norveška je uspela samo da priđe na jedan gol minusa. Nakon toa je usledila serija 3:0, posle čega jednostavno nije bilo šanse za devojke sa severa.

Po pet golova za Francusku su danas postigle Grandvo i Horaček, dok su po četiri dale Valentini i Kanor. Na drugoj strani, Mork je dominirala sa čak osam golova, dok je Oftedal šest puta tresla mrežu.

U vrlo uzbudljivom meču za bronzanu medalju, rukometašice Danske su uspele da obraduju domaće navijače i da sruše Švedsku u derbiju dve reprezentacije sa samog severa Evrope, jednim golom razlike - 28:27.

(Telegraf.rs)

Video: Majka u 50-toj, da moguće je! Legendarna srpska rukometašica Srbije poslala moćnu poruku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA