Vreme čitanja: oko 1 min.

Održani sajmovi sporta: Domaćini bili beogradske opštine

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promocija sporta je bila u prvom planu

  • 0
Sajam Sporta, Ada Ciganlija Foto: Nikola Tomić

Sajmovi sporta, u organizaciji Sportskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda preko Sekretarijata za sport i omladinu održani su na Vračaru, Voždovcu i Rakovici.

Kako se navodi u saopštenju, Sajam u SC „Vračar“ otvorio je Dragi Lukić, član Veća u GO Vračar, koji je prisutnoj deci, kao bivši učitelj dao savete o važnosti bavljenja sportom.

"Zdrava deca, zdrava mladost, zdravi đaci. Da biste bili najbolji đaci morate biti i sportisti. Redovno izvršavajte svoje obaveze i probajte što više sportova", poručio je Lukić.

Sajam su posetila deca OŠ „NH Siniša Nikolajević” i OŠ „Jovan Miodragović“. Sajam u SRC „Rakovica“ otvorio je Aleksa Đorđević, šef Kancelarije za mlade GO Rakovica, koji se deci obratio rečima da veruje da se među njima kriju budući šampioni i istakao da je Rakovica poznata po velikom broju uspešnih sportista.

Osam rakovačkikh osnovnih škola i 20 sportskih klubova je učestvovalo u programu Sajma a najbolje plasirani u aktivaciji „Mali olimpijac“ su ekipe OŠ „Kosta Abrašević“, OŠ „ 14. oktobar“ i OŠ „Ivo Andrić“.

Jubilarni 15. u nizu Beogradskih sajmova sporta bio je Sajam na opštini Voždovac, u organizaciji Sportskog saveza Beograda uz suorganizaciju GO Voždovac, Sportskog saveza Voždovac.

Veliki broj školaraca pozdravio je reprezentativac Srbije u rvanju Aleksandar Maksimović.

Deci je poželeo zanimljiv sportski dan i istakao značaj bavljenja sportom. Učešće je uzelo više stotina učenika sa teritorije opštine Voždovac.

Školarcima je najinteresantnija bila aktivacija „Mali olimpijac“ Olimpijskog komiteta Srbije. Prvo mesto je zauzela ekipa OŠ „Veselin Masleša“, drugo OŠ “Vasa Čarapić“, a treće mesto ekipa OŠ „Janko Veselinović“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Bibić posetio Sajam sporta: "Ova sezona je za pamćenje, zauzimaće posebno mesto u mojoj karijeri"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA