≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deset godina od čuvenog srebra rukometašica Srbije, najmlađa igračica se prisetila svetlog momenta

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko bi rekao da je toliko prošlo

  • 1
Rukometašice Srbije Foto: MN Press / Marko Metlaš

Na današnji dan pre tačno deset godina rukometašice Srbije ostvarile su najveći uspeh u istoriji zemlje. Svetsko prvenstvo održano je u Beogradu, a one su osvojile srebrnu medalju.

Brazil je u krcatoj Areni pobedio naše dame i ipak ih ostavio bez zlata, međutim pamtiće se generacija koju je predvodio Saša Bošković sa klupe. Upravo su navijači na tom meču oborili svetski rekord na rukometnoj utakmici, ali je on nedavno ipak nadmašen.

Sastav Srbije tada su činile sledeće devojke: Katarina Krpež, Jelena Popović, Andrea Lekić, Jelena Živković, Sanja Damnjanović, Jelena Erić, Jovana Risović, Sanja Rajović, Svetlana Ognjenović, Biljana Filipović, Katarina Tomašević, Jelena Nišavić, Jovana Stojiljković, Kristina Liščević, Dragana Cvijić i Marija Lojpur.

U izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije tada najmlađa rukometašica i devojka koja pokriva poziciju golmana Jovana Risović nije krila sreću što je bila deo tima.

- Ponosna sam što sam bila deo istorije srpskog ženskog rukometa. Sama pomisao i sećanje na 2013. u meni budi razne emocije. Rečima se ne može opisati ta želja u ljudima tada da dođu da nas bodre, što nas je i dovelo do Svetskog rekorda - prokomentarisala je i dodala:

- Mnogo je anegdota iz tor perioda, nekih se više i ne sećam, ali jedna stvar mi je ostala u sećanju. Nismo mogle da zaspimo do pet, šest satu ujutru od uzbuđenja. Moja cimerka Jovana Stojiljković i ja smo jedno veče izašle do recepcije i videle da većina devojka ima isti problem, ali sve te stvari su gradile zajedništo i timski duh među nama koji je doneo ovu medalju - izjavila je Jovana Risović.

Rukoemtašice Srbije se nisu proslavile nedavno na Svetskom prvenstvu zauzevši tek 21. mesto.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako su srpske rukometašice slavile negativne testove na kovid pred meč sa svetskim prvakinjama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA