≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jan Urlih izneo potresne detalje svog života u autobiografskom dokumentarcu "Lovac"

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Popušio sam više od sedam stotina cigareta u jednom danu. Misterija je kako sam izdržao toliko dugo..."

  • 0
Jan Urlih Foto:PrintScreen/Facebook=Jan Ullrich

Pre nekoliko nedelja je izašao veoma zanimljiv dokumentarac pod nazivom "Jan Urlih Lovac" o bivšem biciklisti Janu Urlihu, koji u njemu otkriva "mračne i svetle tajne svog života".

U tom dokumentarcu je govorio o izazovima koje mu je život namenio, ali i o mnogim porocima koje je sam prihvatio tokom bavljenja profesionalnim sportom. Pričao je takođe o mentalnoj i fizičkoj snazi koja mu je bila potrebna da prebrodi sve to.

- Nisam pio devet meseci, ali jednog dana sam popio čašu i posle nekog vremena sam izgubio kontrolu. Prešao sam sa vina na viski. Prvo jednu čašu dnevno, pa dve, svake nedelje sam bio sve više. Od vrhunskog sportiste sam otišao u potpunu krajnost. Telo mi je omogućilo da pobedim na Turu ali i da odem u drugom pravcu. Mogao sam da mnogo pijem viskija i šmrkam sve više i više kokaina. Mnogi ljudi bi izvršili samoubistvo, ali moje se telo opiralo - govorio je Urlih u dokumentarcu.

Teška vremena

Pad je za njega bio veliki:

- U 2006. godine nisam više važio za favorita da osvojim Tur. Od najboljeg trkača došao sam do najgoreg jako brzo. To je teško i još uvek boli. Stvorio sam probleme zbog svojih grešaka i slabosti. Bio sam na vrhu, pao sam u pakao i sada se borim da budem u sredini.

- Sam sam sebi napravio nove izazove i suočio sam se sa njima. Jednom sam hteo da postavim svetski rekord: popušio sam više od sedam stotina cigareta u jednom danu. Misterija je kako sam izdržao toliko dugo - u neverici je pominjao svoju ružnu prošlost.

Pre pet godina imao je najveći strah, pa je i o njemu rekao koju reč:

- Te 2018. bio sam zaista depresivan. Kao biciklista sam patio, ali posle moje karijere ta patnja je otišla u pogrešnom pravcu. 2018. bio sam na najnižoj tački, sa svime što je čovek mogao da izdrži, fizički i psihički. Sledeći korak bi bila samo smrt...

Njegov život je, kako se ispostavilo stvoren da se napravi film o njegovoj ličnosti. Tako se i desilo.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Od starih bicikala pravi fenomenalna prevozna sredstva, neka čak nemaju volan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA