Vreme čitanja: oko 1 min.

Rukometaši počinju pripreme za Evropsko prvenstvo, Đerona optimista: "Olimpijske kvalifikacije su glavni cilj"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje"

  • 0
Toni Đerona Foto: MN Press / vp

Muška rukometna reprezentacija Srbije u ponedeljak se okupila u Sportskom centru RSS u Staroj Pazovi na početku završnog dela priprema za Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj.

Orlovi će od 3. januara biti u španskom Granoljersu gde će odigrati prijateljske utakmice sa Slovačkom, Poljskom i domaćinom Španijom, zatim 10. januara otputovati u Nemačku.

Selektor Srbije Toni Đerona izjavio je da će ovo biti prilika za ostvarenje ciljeva ove generacije.

- Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak.

Glavni cilj povezan je sa plasmanom na Olimpijske igre.

- Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizički nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone uveliko traju. Prolazak u glavnu rundu i borba za Olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje - rekao je Toni Đerona.

Srbija od 12. januara na EP igra protiv Islanda, Mađarske i Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Video: Zagrmelo iz svlačionice srpskih juniora: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo! Slavi se polufinale SP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA