≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iznenađenje u Insbruku: Herl pobedio na trećoj od Četiri skakaonice, biće velike drame u borbi za Zlatnog orla

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugo mesto ponovo pripalo Kobajašiju, treći je bio Mihael Hajbek

  • 0
Jan Herl Foto: Tanjug - AP

Takmičenjem u Insbruku nastavljeno je nadmetanje u okviru tradicionalne novogodišnje turneje Četiri skakaonice. Nemački ski skakač, Andreas Velinger branio je prvu poziciju nakon prve polovine programa u Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu, a danas je do trijumfa stigao Jan Herl iz Austrije, kojem je ovo druga pobeda u karijeri.

On je danas u zbiru osvojio 267,5 poena što je skoro devet više od drugoplasiranog Kobajašija. U prvoj seriji skočio je 134 metra, dok je u drugoj išao do 127,5 metara.

Drugo mesto kao što smo pomenuli pripalo je japanskom ski skakaču, Rjuojuu Kobajašiju koji je osvojio 258,7 poena. U prvoj seriji skočio je 128,5 metara, dok je u drugoj leteo 132 metra.

Na podijumu je završio još jedan takmičar iz Austrije, Mihael Hajbek koji je došao do 254 poena od skokova dužine 131 metar i 135,5 metara.

Slovenci su ponovo bili odlični i čak trojica su završila među prvih 10. Najbolji je bio Lovro Kos kojem je podijum izmakao za svega 0,8 bodova, pošto je osvojio ukupno 253,2.

Pratio ga je Anže Lanišek na sedmom mestu sa 244,8 poena, dok je Timi Zajc stigao do 235,7 poena i završio takmičenje u Insbruku kao deseti.

Lider na turneji Četiri skakaonice je sada Rjuoju Kobajaši koji ima 857,6 poena i to je svega 4,8 više u odnosu na Andreasa Velingera (852,8). Današnji pobednik Jan Herl je sada treći sa 834 poena.

Preostalo je takmičenje u Bišofshofenu, a poslednja skakaonica tradicionalno je zakazana za 6. januar.

(Telegraf.rs)

Video: Stanija pokazala luks stan na Kopu, pa pravo sa Pablom na sneg: Starleta i buldog glavna atrakcija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA