≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mandić pred početak Evropskog prvenstva: "Nismo došli da budemo samo u četvrtfinalu"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Želja nam je da idemo do kraja, ali videćemo koliki su nam dometi"

  • 0
Dušan Mandić Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Evropsko prvenstvo u vaterpolu počinje ovog četvrtka u Hrvatskoj utakmicama u Diviziji 1, a Srbija će morati da se pomuči kako bi došla do same završnice pošto u petak u Diviziji 2 kreće svoj put ka medalji.

Utakmicom protiv Izraela, kome je domaćinstvo oduzeto usled rata, izabranici Uroša Stevanovića otvoriće takmičenje, a uoči meča Dušan Mandić je govorio za zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

- Puni smo samopouzdanja, spremni smo za takmičenje. Oseća se uzbuđenje. Videćemo šta nam znači to što imamo lakšu grupu, jer naša prava utakmica će biti osmina finala. Nema pritiska oko olimpijske vize. Neće biti lako u Zagrebu to da se odradi. Imamo kasnije i Dohu gde je svetsko prvenstvo kao drugu priliku i optimisti smo.

Dodao je Mandić da dometi našeg tima prevazilaze četvrtfinale.

- Nismo došli ovde da budemo samo u četvrtfinalu. Želja nam je da idemo do kraja, ali videćemo koliki su nam dometi. Zbog devetog mesta u Splitu smo sada u slabijoj grupi i to moramo da iskoristimo za uigravanje pred kasnije daleko važnije utakmice.

Srbija će u grupi igrati i sa Nemačkom i Maltom, a potom će se u potencijalnom plej-ofu ukrstiti sa trećim ili četvrtim timom grupe A, u kojoj se nalaze Crna Gora, Španija, Hrvatska i Francuska.

(Telegraf.rs)

Video: Vaterpolisti NBGD u sjajnom ambijentu otvorenog "11. aprila" pobedili Špandau

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA