Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatska upisala i drugu pobedu na EP, Španci zaustavili Crnu Goru, evo šta to znači za Srbiju

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija bliža Francuzima i Crnogorcima

  • 0
Alvaro Granados VK Novi Beograf Foto: MN Press / Marko Metlaš

Grupna faza Evropskog prvenstva u vaterpolu je na svojoj polovini nakon utakmica drugog kola u Diviziji 1 koje su odigrane u subotu. Pažnju Srbije privlače pre svega dešavanja u grupi A, gde su do slavlja došli Hrvati i Španci.

Domaćin turnira je u Zagrebu naneo poraz Francuskoj 12:7 i tako upisao drugo slavlje i tako prakitčno došao nadomak prolaska u narednu rundu. Ali će im za tako nešto biti potrebno i da budu sigurni u poslednjem kolu. Rino Burić je bio jedini strelac tri gola za domaćina, dok je Tomas Verno toliko dao za goste.

Španija je u drugom susretu grupe bila bolja od Crne Gore 14:12 i tako ih pretekla na tabeli uz čak pet pogodaka Alvara Granadosa, vaterpoliste Novog Beograda. Marko Mršić i Aleksa Ukropina su u poraženom sastavu dali po tri pogotka.

Ovi rezultati znače da je Srbija u ovom momentu bliža okršaju sa Francuskom ili Crnom Gorom u zavisnosti od toga da li će grupu Divizije 2 proći kao prvoplasirana ili drugoplasirana ekipa.

U drugoj grupi se situacija zakuvala za Grke koji su poraženi od Italije sa 15:8, dok su Mađari upisali prvo slavlje protiv Gruzije 15:11.

(Telegraf.rs)

Video: Vaterpolisti NBGD u sjajnom ambijentu otvorenog "11. aprila" pobedili Špandau

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA