Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajger Vuds objavio da se rastaje od sponzora od kog je zaradio 660 miliona dolara

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike promene se dešavaju u svetu sportske opreme ovog "belog sporta"

  • 1
Tajger Vuds, Tiger Woods Foto: Tanjug/AP

Nakon 27 godina više nego uspešne saradnje i velikog broja osvojenih trofeja, ispisane istorije i mnogo čega drugog, jedan od najboljih sportista ikada, Tajger Vuds je objavio da će svoju saradnju sa Najkijem prekinuti.

On je se oglasio povodom ove teme na svojim društvenim mrežama izjavom gde je iskazao veliko poštovanje i zahvalnost svima koji su učestvovali u razvoju brenda kroz njegovu karijeru.

- Pre više od 27 godina, imao sam sreću da započnem partnerstvo sa jednim od najpoznatijih brendova na svetu. Tadašnji dani bili su ispunjeni sa toliko neverovatnih trenutaka i uspomena, ako bih počeo da ih imenujem, moglo bih da trajem zauvek. Strast i vizija Fila Najta spojili su ovo partnerstvo Najkija i Najki Golfa i želim da mu se lično zahvalim, zajedno sa Najki zaposlenima i neverovatnim sportistima sa kojima sam imao zadovoljstvo da radim na tom putu. Ljudi će pitati da li postoji još jedno poglavlje. Da, sigurno će biti još jedno poglavlje. Vidimo se u LA! - napisao je Tajger Vuds na svom "X" nalogu.

Najki je 2016. godine počeo da se distancira od golfa, pa su objavili da će prestati da proizvode opremu za ovaj "beli sport", a cena akcija kompanije je 2021. godine opala za oko 40 procenata.

Vuds nije jedini sportista koji je odlučio da napusti ovu kompaniju. Tu odluku je doneo i pobednik PGA šampionata Džejson Dej, koji je najavio prošle nedelje to usled velike konkurencije u sportskoj opremi.

Vuds je sa Najkijem zaradio između 500 i 660.000.000 dolara, a poslednji ugovor je potpisao 2013. godine i samo od njega je uzeo 200.000.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Na koju god se nameračili, bila je njihova: Najveći zavodnici među sportistima, neki su se smirili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    9. januar 2024 | 03:55

    A koliko su onda oni zaradili od njega ako je on zaradio 600 miliona od njih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA