≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatima nije pomogao ni Tompson, Crnogorci dobili vaterpolo derbi posle peteraca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, Kockasti će kao drugoplasirani ići u četvrtfinale

  • 2
Vaterpolo Hrvatska Foto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Vaterpolo reprezentacije Hrvatske i Crne Gore odigrale su derbi grupe A Evropskog prvenstva koji je završen pobedom Ajkula posle peteraca rezultatom 15:13.

Ono što je obeležilo meč jeste i to što su organizatori EP, a to je Hrvatska, tokom istog puštali muzičku numeru Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si." Inače, kažu da je jedna od najpopularnijih numera koje Tompson izvodi i, uz to što je kontroverzna, odabrana je za najbolju hrvatsku "domoljubnu" pesmu

Što se tiče same utakmice, regularni deo je završen rezultatom 11:11, a zbog tog jednog boda Hrvati će kao drugoplasirani ići dalje i u četvrtfinalu će im potencijalni rival biti Grčka. Ujedno i Srbija u polufinalu.

Crnogorci su na 19 sekundi do kraja dali gol za 12:11, činilo se da idu ka pobedi koja im je trebala za četvrtfinale, da bi sudije poništile taj pogodak. Razlog - navodno je Đuro Radović bio u zoni šest metara.

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Jerko Marinić Kragić i Marko Žuvela s po tri gola, dok je kod Crne Gore Đuro Radović takođe postigao tri gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veri

    8. januar 2024 | 22:20

    Ovo je jedna od najvećih studijskih kradja koju sam vidio u životu. Zato sad nemaju šansi da preskoče lil Grke ili Srbe u polufinalu,dok ćemo se mi pobiti sa Italijom u četvrtfinalu pa što bude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA