≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Srbija možda može da bude iznenađenje na EP u Nemačkoj"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije smatra da naš tim može da igra sa svima

  • 0
Rukometna reprezentacija Srbije, Toni Đerona Foto: MN Press

Predsednica Rukometnog saveza Srbije (RSS) Milena Delić izjavila je danas da selekcija Srbije možda može da bude iznenađenje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Srbija će na EP igrati u grupi C protiv Islanda, Mađarske i Crne Gore.

- Ovo je treće takmičenje koje vodi trener Toni Đerona. I možda je kako kažu, treća sreća. Prethodna dva takmičenja, jedno Evropsko i jedno Svetsko prvenstvo, nismo baš imali ni sreće. Na ovo prvenstvo ja sam samo nekako strepela da odemo svi, odnosno da igrači budu zdravi, da budemo kompletni, jer samo tako onda možemo da procenimo u stvari koliko vredimo - navela je Delić za RTS.

Ona je istakla da se Srbija nalazi u jakoj grupi, ali je dodala da su Island, Mađarska i Crna Gora selekcije sa kojima može da se igra.

- Grupa je ujednačenog kvaliteta, na papiru je Island favorit, ali verujem da možemo da igramo sa svim tim reprezentacijama i odlučujuća je, mislim, negde i glava i spremnost igrača i svest o tome šta im ovo prvenstvo donosi - dodala je predsednica RSS.

Milena Delic Foto: MN Press

Srbija će prvi meč na EP odigrati 12. januara od 18 sati protiv Islanda. Srbija će se dva dana kasnije sastati sa Mađarskom, a poslednji meč odigraće 16. januara protiv Crne Gore.

- Svesni smo realnosti, mislim da je realna naša pozicija, neko deseto mesto, ali to su momci koji su pokazali u ovom prethodnom periodu pod vođstvom Tonija Đerone da i sa jakim reprezentacijama mogu da se nose. Igrali smo u kvalifikacijama sa Francuskom, pa smo ih pobedili i u gostima igrali nerešeno, pa smo u prijateljskim utakmicama igrali sa Švedskom, kod njih ih pobedili, pa smo opet u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrali sa Slovencima i njih pobedili... Možemo da se nadamo da preskočimo taj stepenik više, jer su igrači iskusniji za ova dva prvenstva koja su iza nas i to nam daje nadu da možemo i da budemo neko iznenađenje prvenstva - istakla je Delić.

EP u Nemačkoj počinje danas utakmicama Francuska - Makedonija i Nemačka - Švajcarska u okviru grupe A, a trajaće do 28. januara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nije odmor samo more i provodi: Najlepša srpska rukometašica uzela kosu i pokazala kako se to radi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA