Vreme čitanja: oko 1 min.

Đerona pred odlučujući meč rukometaša protiv Crne Gore: "Na nama je da pobedimo i čekamo rasplet drugog meča"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Loša pozicija, ali ne bezizlazna

  • 2
Toni Đerona Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je danas u Minhenu da će njegov tim ići na pobedu protiv Crne Gore u poslednjem, trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Srbija je u prvom kolu EP odigrala nerešeno sa Islandom, 27:27, a sinoć je poražena od Mađarske 28:27. Plasman u narednu fazu EP izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Prvo mesto na tabeli grupe C drži Mađarska sa četiri boda, a ova selekcija je već izborila plasman u narednu fazu kontinentalnog šampionata. Srbija će u narednu rundu proći ako savlada suseda sa dovoljnom razlikom, a Island izgubi od Mađara.

- Noć je bila vrlo kratka. Do tri sata sam gledao i analizirao našu utakmicu protiv Mađarske pokušavajući da pronađem razloge zašto nismo bili na očekivanom nivou. Na kraju, kao što smo i očekivali u ovako ujednačenoj grupi, svi dueli su teški i nema lakog protivnika. U svim susretima odlučuju detalji - rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt RSS.

Utakmica između Srbije i Crne Gore biće odigrana u utorak od 18 sati u Minhenu.

- I dalje imamo dosta toga da pokažemo. Odbrana je bila na visokom nivou u obe utakmice iako smo juče primili više od deset golova sa pozicije pivota. Međutim, u napadu ne pronalazimo tako lako sebe. Igramo protiv veoma agresivne ekipe, posebno u odbrani. Golman Nebojša Simić je u odličnoj formi, ali ja verujem svojoj ekipi. Na nama je da pobedimo sa dovoljno golova razlike i čekamo rasplet u drugoj utakmici što je naša poslednja prilika za odlazak u Keln - istakao je selektor Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Gol za pobedu u poslednjoj sekundi izazvao detonaciju: Heroj Borzaš na tribini slavio s navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. januar 2024 | 23:07

    Podnesi ostavku!!!! Nemoguće je da i u muškom i ženskom rukometu moraju stranci da nas treniraju??? A nekad smo znali ovu igru, skoro pa najbolje na svetu!

  • … xxxx….

    15. januar 2024 | 18:51

    Celog zivota mi uvek racunamo, ako ovaj ovog a mi onog onda idemo dalje, nije bitno koji sport, nisi pobedio ajde kuci. Sportski pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA