Vreme čitanja: oko 2 min.

Veselin Vujović prozvao srpske rukometaše: "Kao dečica koja idu u školu dva po dva"

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarnom treneru zasmetalo da se borbenost ne pokazuje i na terenu

  • 6
Veselin Vujović Foto: MN Press/Marko Metlaš

Srpski rukometaši su ponovo razočarali naciju, iako su imali odličnu prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu sa favorizovanim Islandom, gde su na neverovatan način propustili dva gola prednosti 30 sekundi pre kraja i ostali bez pobede.

Ipak, odmah posle toga stigao je poraz od Mađarske, kojim smo se miljama udaljili od plasmana u drugu fazu.

Sada nam je neophodno da Mađarska pobedi Island, a da prethodno mi pobedimo Crnu Goru. Svaki drugi ishod znači da je Srbija završila učešće pre druge faze.

Komentar o igri srpskih rukometaša dao je i naš legendarni trener Veselin Vujović, koji je u izjavi za Kurir rekao da igrači moraju da pokažu borbenost na samom terenu.

- Protiv Mađarske smo previše dozvolili. Tu gde odbrana treba da bude najjača, u sredini, kod pivota, mi smo tu bili najslabiji. Banhidi je dao 10 golova, u moje vreme on ne bi završio utakmicu. Tad su igrači išli sa "nožem u zubima" na utakimicu. To je bila borba, rat, fajt. Napad je u neku ruku bio samoubilački, jer smo isto napadali gde su Mađari najjači, kroz sredinu. Gotovo da nismo imali golove preko krila, a njihova odbrana se tako probija.

Vujović ističe da se vidi da je atmosfera u ekipi dobra, ali mora da se poradi i na motivaciji, jer nije dovoljno da se samo ljubi grb i busa u grudi.

- Ja vidim da su oni napravili dobru atmosferu, da podržavaju jedni druge i to je jako bitno. To se vidi, ali da budemo realni, nisu se oni tu sakupili da naprave atmosferu, već da naprave rezultat, to je najbitnije. Mislim da treba malo da se poradi i na motivaciji. Ovi današnji igrači su stvarno dobri, talentovani, bore se za svoju zemlju, vidi se želja, ali nekako izgledaju kao dečica kad idu u školu, dva po dva, nije dovoljno da ljubiš grb i busaš se u grudi, moraš to da pokažeš i na terenu - zaključio je legendarni bivši rukometaš i trener.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M-78

    15. januar 2024 | 19:38

    Više od pola života sam bila u rukometu....a kad se sve sagleda ovo je realnost, i treba je prihvatiti...pre mesec dana žene a sad i muškarci....copy paste...

  • Brat.

    15. januar 2024 | 19:25

    Ti da cutis!

  • Dare

    16. januar 2024 | 12:11

    Da bi ista uradili moraju da igraju ski ko jedno.ovo je komedija.trenirao sam jedno 8 godina rikomet bio desno krilo..dal u hali dal na asfaltu to se ginulo u trecoj ligi ovi..samo da se odradi pa kako bude.sve na silu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA