Vreme čitanja: oko 1 min.

Danska deklasirala Portugal, Slovenija posle drame savladala Norvešku

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobedu ostvarila i selekcija Švedske

  • 1
Rukometna reprezentacija Slovenije Foto: Tanjug.rs/AP

Odigrane su još tri utakmice grupne faze Evropskog prvenstva u terminu od 20.30 časova, a pobede su izvojevale selekcije Danske, Švedske i Slovenije.

Selekcija Danske je deklasirala selekciju Portugala rezultatom 37:27 i sa maksimalnim učinkom se plasirala u narednu fazu.

Skandinavska selekcija je tokom čitavog meča kontroslisala rezultat, a kako je duel odmicao razlika na semaforu je rasla. Dansku je do pobede predvodio Gidsel sa 11 golova.

Vredan trijumf zabeležila je i selekcija Švedske koja je posle drame savladala Holandiju rezultatom 29:28 i takođe zadržala maksimalan učinak posle prve faze. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Vane i Klar sa po pet pogodaka.

Najzanimljiviji susret odigrali su rukometaši Slovenije i Norveške, a pobedu je izvojevala balkanska selekcija koja je trijumfovala sa 28:27.

Uloga najboljeg pojedinca meča pripala je Aleks Vlah. Slovenci su u narednu rundu preneli dva boda, dok je Norveška prošla dalje, ali bez bodova.

Najefikasniji u redovima Slovenije bili su Aleks Vlah sa sedam iBlaž Blagotinšek sa petm dok su kod Norveške bolji od ostalih bili Sander Sagosen sa šest i Tobias Grondhal sa pet pogotka.

(Telegraf.rs)

Video: Gol za pobedu u poslednjoj sekundi izazvao detonaciju: Heroj Borzaš na tribini slavio s navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA