≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuvena Jelena Erić osula paljbu po Rukometnom savezu Srbije: "Prekršili su statut, podnosim ostavku!"

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Auh, slavna rukometašica nije dobro podnela ovu odluku

  • 6
Jelena Erić, Rukomet Foto: MN Press / Marko Metlas

Rukometna reprezentacija Srbije je doživela pravi debakl na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je imala samo jedan remi uz dva poraza, čime su i završili svoje učešće u grupi na poslednjem mestu. Posledice je pretrpeo Toni Đerona, selektor koji je dobio otkaz, ali, čini se kao da nije sve prošlo u najboljem redu.

Ugovor Tonija Đerone je svakako isticao na leto 2023. godine i već je bilo viđeno da će postati bivši, ali Rukometni savez Srbije je odlučio da ga dosta ranije otpusti, praktično, već u Nemačkoj je dobio otkaz, što je dovelo do daljih posledica.

Ovoga puta, oglasila se Jelena Erić, proslavljena rukometašica Srbije i članica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, koja je izdala saopštenje putem kojeg je dala i neopozivu ostavku, jer nije bila zadovoljna onime što je viđeno u slučaju Đerone.

Ona smatra i da je RSS prekršio status, a njeno saopštenje prenosimo u celosti.

- Poštovani članovi UO Rukometnog Saveza Srbije Obzirom na okolnosti vezane za sporazumni raskid ugovora sa selektorom muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije, Gdin- om Tonijem Đeronom, o čemu sam saznala putem medija, kao i odluke koja je doneta bez sazivanja sednice UO RSS na kojoj bi se raspravljalo o radu selektora muške i ženske seniorske reprezentacije, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto člana upravnog odbora RSS-a.

- Po statutu RSS-a, član 54, tačka 7, UO RSS obavlja, između ostalog, i poslove vezane za razrešenje i imenovanje trenera rukometnih reprezentacija Srbije.  Iz gore navedenog smatram da je bilo kakav vid raskida ugovora trenera rukometne reprezentacije Srbije, trebao biti predmet hitne sednice UO RSS-a, bez ulaženja u to da li je odluka o smeni selektora opravdana, ne želim ćutanjem da dajem legitimitet donošenju protivstatutarnih odluka.

- Ne želim da učestvujem u kršenju statuta RSS-a i protivstatutarnih odluka. Više puta sam navodila da je komunikacija jedan od osnovnih principa uspešnosti organizacije kao što je Rukometni Savez Srbije. I ovog puta je komunikacija izostala. Smatram da se ovo kosi sa statutom RSS-a i nadležnostima UO i pitam se čemu služi UO RSS i statut RSS-a, ako se odluke donose bez da se održi sednica UO RSS-a Zahvalna sam predsednici Mileni Delić na ukazanom poverenju, ali na žalost naši putevi se razilaze u ovom trenutku, jer smatram da se odluke na nivou UO RSS moraju donositi timski.

(Telegraf.rs)

Video: Gol za pobedu u poslednjoj sekundi izazvao detonaciju: Heroj Borzaš na tribini slavio s navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    20. januar 2024 | 11:05

    Najzad da još neko, pored Poledice i Bogdanovića ukaže na nepravilnosti u našem sportu i pokaže stav. Bravo!!!

  • Duka Srbin Tenja

    20. januar 2024 | 11:04

    Taka će nam ići u svim sferama. Doneli su Zakone reda radi, da bi sebe zaštitili. O svemu i svačemu odlučuje jedan ili dvojica ba, aba.

  • Žakmen

    20. januar 2024 | 10:56

    Slažem se sa Jelenom, nije limitiran trener, nego, donekle, igrači. Boljeg trenera teško ćemo da nađemo, ne da nema boljeg, naravno, ali nam bolji ne treba. Čovek ima sistem u radu, ali savezu je potreban žrtveni jarac, a ko će to da bude nego trener.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA