≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Produžena magija mlade pikado senzacije: Litler nakon finala SP došao do prvog pehara uz pogođen 9-dart!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobedio je Van Gervena, Aspinala, Prajsa...

  • 0
Luk Litler Foto: Tanjug / AP

Pikadoje posle nekoliko godina stagnacije nakon lokdauna 2020. godine doživeo pravu ekspanziju, a čini se da je drugi talas popularizacije ovog sporta u toku. I to sve zbog jednog momka koji ima samo 16 godina i zove se Luk Litler.

Nakon fenomalnog Svetskog prvenstva i plasmana u finale, gde je Luk Hamfris ipak odneo pobedu, momak iz Voringtona je na Mastersu u Bahreinu došao do svog prvog PDC trofeja na debiju na turniru iz serije upisavši neke zaista fenomenalne brojke.

Iako nije uzeo strelicu u ruke (makar tako tvrdi) posle poraza u "Aleksandra Palasu", Litler je pobedama protiv velikog broja legendi podigao pehar koji će najverovatnije biti njegov prvi od mnogih koji tek slede.

Pobedom protiv trostrukog šampiona sveta Majkla Van Gervena 8:5 Englez je došao do istorijskog uspeha, ali je pre toga bio bolji i od Gervina Prajsa i Nejtana Aspinala. Protiv poslednjepomenutog je zabeležio i 9-dart leg, odnosno uspeo je da dođe do "čekauta" iz devet poteza, što je minimalni mogući broj strelica koji vam je potreban za tako nešto. Tako je postao najmlađi u istoriji koji je to učinio na PDC turniru.

Dva puta je dolazio i do maksimalnih "izlaza" od 170 u okršajima sa Aspinalom i Prajsom i tako samo najavio delić svojih mogućnosti.

- Samo sam srećan što sam pobedio Majkla koji je najbolji u ovom sportu. Srećan sam što sam pobedio na mom debiju. Bila je ovo neverovatna nedelja, srećan sam što sam izašao kao pobednik.

Litlera ćemo ubrzo gledati i u Premijer ligi pikada, koja je tako načinila sjajan marketiniški potez, a samo možemo zamisliti šta nam će sve prirediti tokom 2024. godine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Luke TheNuke Littler (@lukethenukelittler)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA