Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirović: "Srbija u junu prvi put domaćin najprestižnije evropske biciklističke trke"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik pokrajinske vlade saopštio lepe vesti za ljubitelje biciklizma

  • 0
Igor Mirović Atilio Fontana Vojvodina Lombardija Italija Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, otkrio je lepe vesti za srpski sport, kao i za ljubitelje biciklizma, jer će 16. juna grad Novi Sad biti domaćin profesionalne biciklističke grke iz serije Gran fondo.

- Prvi put u istoriji biciklizma u našoj zemlji, grad Novi Sad će 16. juna biti domaćin profesionalne biciklističke trke na veoma visokom nivou iz serije Gran fondo, koju je verifikovala Svetska biciklistička federacija - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodajući da je to važna vest za sve ljubitelje biciklizma, za sve koji vole sport, za razvoj turizma, Fruške gore i promociju naše zemlje.

Mirović je naglasio da su pokrovitelji trke Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad, uz pomoć nadležnog biciklističkog saveza, a očekuje se i podrška Ministarstva sporta. Dužina deonice je 110 kilometara, a trka će startovati ispred Pokrajinske vlade i biće organizovana na teritoriji Beočina, Fruške gore, Iriga i nazad prema Novom Sadu.

- U junu ćemo biti domaćini za više od 1.000 profesionalnih biciklista iz celog sveta - istakao je Mirović dodajući da očekuje podršku najšire javnosti i zajednički rad svih kako bi ovaj događaj protekao na najbolji mogući način.

Danas je tim povodom u Pokrajinskoj vladi održan radni sastanak posvećen pripremama za prvu UCI Gran fondo Novi Sad trku. Takmičenja u ovoj seriji organizuju se širom sveta – na pet kontinenata, a namenjena su nekadašnjim profesionalcima, mastersima, amaterima i ljubiteljima biciklizma. Reč je o trkama koje su kvalifikacione za Gran fondo Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 29. avgusta 2024. godine u Alborgu u Danskoj.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta Zoran Gajić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, član Gradskog veća za sport Ognjen Cvjetićanin, direktor Gran fonda Ivan Arpaš, predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković, načelnik Uprave saobraćajne policije Beograd Slaviša Lakićević i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA