Vreme čitanja: oko 1 min.

Student doživeo veliki šok: Osvojio turnir dok je na pauzi radio domaći, ali novac nije mogao da nosi kući!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo neprijatno iznenađenje ga je sačekalo, gde je mogao da postane milioner

  • 0
Nik Danlap Foto: Profimedia

Na ovo se čekalo 33 godine, još od 1991. a sada se i dogodilo - mladi student Nik Danlap (20) uspeo je da osvoji jedan PGA turnir, čime je postao prvi amater kome je to pošlo za rukom još od početka poslednje decenije prošlog veka, ali, na kraju ga je sačekalo neprijatno iznenađenje.

Nik Danlap je uspeo da osvoji titulu u La Kvinti, u Kalifroniji, gde je između ostalog radio i domaće zadatke između rundi. Ipak, može se pohvaliti da je postao najmlađi pobednik koji je osvojio trofej kao amater, još od Fila Mikelsona.

Danlap je na kraju bio bolji od Krisijana Beujenhuta, ali, njega je sačekalo neprijatno iznenađenje.

Naime, Danlap je osvoji pehar, proslavio ga je sa porodicom, a kao pobedniku mu je sledovalo čak 1.200.000 funta, koje nažalost neće moći da dobije, a sve zbog toga što je i dalje amater. Samim tim, on nema pravo na novčanu nagradu, prenosi Sky Sport.

Ono što je zanimljivo još jeste i to da on može profesionalac da posatne istog časa, ali ne želi, pošto nije siguran da zna šta želi u ovom momentu.

- Nemam ideju, stvarno ne. Lepo je imati ovakvu priliku na prvom mestu. Opet, ako mi neko kaže da ću imati PGA tur, možda bih i gledao ka tome, ali, ovo nije nešto što me pogađa. Više pogađa trenere, moje saigrače - istakao je Danlap.

Samim tim što on nije mogao, nagrada je otišla drugoplasiranom Bezujenhutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA