Vreme čitanja: oko 1 min.

Norvežani "rasturili" Švedsku u meču bez rezultatskog značaja, remi Portugala i Holandije

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandinavske selekcije obezbedile su prolaz u polufinale...

  • 0
Rukometna reprezentacija Norveške Foto: Tanjug.rs/AP

Završeno je takmičenje u Grupi 2 na Evropskom prvenstvu u rukometu. Poslednje utakmice donele su dosta iznenađenja jer su poraze doživele selekcije Danske i Švedske, dok je duel između Portugala i Holandije završen nerešenim rezultatom.

Slovenija je fenomenalnom partijom uspela da trijumfuje protiv evropskih i svetskih prvaka, ekipe Danske, rezultatom 28:25 i nanese im prvi poraz na šampionatu. Do velike pobede predvodio ih je Horzen sa šest golova, dok su u poraženoj ekipi isto toliko postigli Jorgensen i Kirkeloke.  Danska će u polufinale sa prve pozicije, dok će Slovenija igrati za 5. mesto na prvenstvu.

Ubedljivu pobedu ostvarila je selekcija Norveške, koja je savladala Švedsku sa 33:23. Norvežani nisu briljirali na ovom prvenstvu, a stiče se utisak da su mogli više. Sa druge strane, Šveđani su uspeli da se i pored ubedljivog poraza nađu među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.

Najraspoloženiji u pobedničkom timu bili su Blonc sa 11, dok su Grendal i Bjernsen postigli po pet. Kod Šveđana se istakao Sandel koji je postigao četiri gola.

Meč bez pobednika odigrali su Portugal i Holandija, a on je završen rezultatom 34:34.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Zagrmelo iz svlačionice srpskih juniora: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo! Slavi se polufinale SP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA