Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski miks par vazdušnom puškom na 18. mestu na Svetskom kupu u Kairu

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dugo su bili u konkurenciji za medalju..

  • 0
Lazar Kovačević Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Srpski miks par vazdušnom puškom Lazar Kovačević /Teodora Vukojević zauzeo je 18. mesto na prvom turniru Svetskog kupa u 2024. godini, u Kairu.

Na vatrenu liniju na strelištu u glavnom gradu Egipta izašlo je 38 miks timova. Kovačević i Vukojevićeva su dugo bili u konkurenciji za plasman među četiri najbolje ekipe i za borbu za medalje. Ipak, u poslednjoj, trećoj seriji od deset hitaca nisu zadržali nivo iz prethodne dve i pali na 18. poziciju sa 2,4 kruga zaostatka za timom Nemačke koji je kao četvrtoplasirani ušao u meč za bronzu. Nemci su osvojili bronzu, iza Velike Britanije i drugog tima Indije.

U nedelju u će biti održana pojedinačna nadmetanja vazdušnom puškom, u kojima će Srbiju, sem članova miks para, predstavljati Milenko Sebić i Milutin Stefanović. Za žensko takmičenje prijavljene su 92 takmičarke, dok na vatrenu liniju izlazu 76 muškaraca. Takmičenje u ove dve discipline će trajati od ranih jutarnjih do večernjih časova

Vazdušna puška, miks, medalje: 1. Velika Britanija (Seonejd Mekintoš/Din Bejl), 2. Indija 2 (Sonam Utlam Maskar(Arjun Babuta), 4. Nemačka 1 (Ana Jansen/Maksimilijan Ulbrih)

Meč za zlato: Velika Britanija - Indija 2 16:14. Meč za bronzu: Nemačka 1 - Norveška 1 17:15. Kvalifikacije: 1. Indija 2 632,3... 18. Srbija 627,8.

(Telegraf.rs)

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA