Vreme čitanja: oko 1 min.

Šveđani ipak sa medaljom na Evropskom prvenstvu: Oporavili se od šoka protiv Francuza, pa lagano dobili Nemce

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzeli su bronzanu medalju Skandinavci

  • 0
Rukometna reprezentacija Švedske Foto: Tanjug / AP

Pravda je (donekle) zadovoljena. Reprezentacija Švedske vraća se sa Evropskog prvenstva u rukometu sa bronzanom medaljom, pošto je u borbi za treće mesto savladala Nemačku prilično lako - 34:31 (18:12).

Podsetimo, Švedska je šokirana u poslednjem trenutku golom Eloima Prandija u polufinalnom meču sa Francuskom, a kasnije je utvrđeno da je on bio neregularan. EHF je priznao grešku, predsednik ove organizacije istakao je da mu je jako neprijatno zbog toga, ali naravno nije bilo promena.

Opet, Šveđani su našli snagu da se vrate iz neprijatne situacije i danas su protiv Nemaca odigrali fenomenalno od samog početka.

Diktirali su tempo, stekli čak šest golova prednosti na poluvremenu, a iako su Nemci pokušali da se vrate u nastavku i stigli su do minus jedan (30:29), na kraju ipak nisu mogli do izjednačenja.

Najefikasniju partiju kod Šveđana pružio je Klar koji je dao osam pogodaka, a pratio ga je Karlson koji je ubacio sedam golova. Na drugoj strani, Uskins je postigao osam pogodaka i bio je najbolji u nemačkom timu.

(Telegraf.rs)

Video: Selektor rukometaša Srbije: Spremamo se za Norvežane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA