Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuska je šampion Evrope u rukometu! Posle totalne drame i produžetka srušena je neporažena Danska

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav meč u Kelnu

  • 0
Rukometaši Francuske Foto: Tanjug - AP

Rukometaši Francuske postali su šampioni Evrope, pošto su u dramatičnom i ludom finalu uspeli u Kelnu da savladaju Dansku posle dodatnih deset minuta igre i tako im nanesu prvi, a ujedno i najbolniji poraz - 33:31 (27:27).

Gledali smo jako uzbudljiv i neizvestan meč, gde nijedan od timova nije uspevao da dođe do prevlasti. Vodila je prvo Francuska na početku meča, potom su Danci imali gol do dva prednosti, a poluvreme je završeno nerešenim rezultatom.

I drugo poluvreme je takođe dobilo isti epilog. Francuska je do produžetka došla golom Ludovika Fabregasa na 30 sekundi do kraja, a Danci nisu uspeli da dođu do gola vrednog pobede.

Posle prvih pet minuta je rezultat bio nerešen, a potom je Francuska uspela da dobije drugi deo produžetaka i da se tako kruniše titulom evropskog prvaka.

Interesantno je da je Eloim Prandi ovoga puta opet bio junak, jer je postigao ključni gol u 70. minutu meča.

Najbolju partiju kod Francuza priredio je upravo Fabregas sa osam golova, dok je na drugoj strani dominirao je Hansen sa devet pogodaka.

(Telegraf.rs)

Video: Selektor rukometaša Srbije: Spremamo se za Norvežane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA