≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamila Valijeva zvanično suspendovana, Rusiji oduzeto zlato sa Zimskih olimpijskih igara!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doneta konačna odluka

  • 4
Kamila Valijeva Foto: Tanjug / AP

Gotova je saga sa ruskom klizačicom Kamilom Valijevom. Zvanična odluka nakon saslušanja koje je ponovo pokrenuto u septembru je da je ona bila dopingovana tokom takmičenja u Pekingu, što automatski znači da je Rusiji oduzeto zlato u timskoj konkurenciji!

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani je saoštio u ponedeljak da je žalba Svetske antidoping agencije (WADA) usvojena te Valijeva neće moći da se takmiči na međunarodnoj sceni do 25. decembra 2025. godine.

Pošto je ona bila i u timu Rusije koji se okitio najsjajnijim odličjem. To znači da je selekcija SAD osvojila zlato, Japan srebro, a Kanada bronzu. Međunarodni olimpijski komitet je do okončanja procesa odlučio da ne dodeljuje medalje, što će sada konačno biti učinjeno.

Valijeva, koja je tada imala 15 godina, bila je pozitivna na zabranjenu supstancu koja poboljašva rad srca u decembru 2021. godine, ali joj je bilo dozvoljeno da se takmiči. U pojedinačnoj konkurenciji nije došla do medalje iako je bila favorit.

Podsetimo, tim advokata je istakao da je do zabranjene supstance došla preko leka koji je koristio njen deda. Pravni tim ima pravo žalbe Vrhovnom sudu Švajcarske.

(Telegraf.rs)

Video: Ruska senzacija nije dopingovana: Sud ukida suspenziju Kamili Valijevoj, jedan detalj bio spasonosan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŠUMADINAC KG

    29. januar 2024 | 21:33

    Opet nameštajka, da bi amerikanci bili najbolji.

  • Miso

    30. januar 2024 | 02:50

    Cista namestaljka ito sigurno po naredbi kauboja. Jesu Evropljani teska bagra i poslusnici, ovo je namerno uradjeno detetu, samo zato sto je iz Rusie.

  • Gaga

    30. januar 2024 | 00:45

    Amerika i zapad.Kako ih voleti.Zato i nisam otišao na rad u inostranstvo.Uvek ćemo biti niža vrsta za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA