≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijski komitet odredio laureate: Najbolji Novak Đoković i Ivana Španović, Simanić dobio specijalnu nagradu

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolja mlada sportistkinja je Angelina Topić...

  • 0
Olimpijski komitet, Dodela nagrada za najuspešnije sportiste Foto: Nikola Tomić

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, Olimpijski komitet Srbije proglasio je najuspešnije sportiste za proteklu godinu.

Nagrada za najboljeg sportistu Srbije pripala je Novaku Đokoviću i to jubilarni 10. put. Srpski teniser je u minuloj godini beležio sjajne rezultate, te ostvario mnoga impresivna dostignuća i postavio nove rekorde.

Na samom početku 2023. godine uspeo je da osvoji Australijan open, da bi nakon toga trijumfovao na Rolan Garosu i postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio titulu na svakom gren slem turniru najmanje tri puta.

Pobedom na US Openu, Đoković je osvojio svoju 24. gren slem titulu u karijeri, a trijumfom na Mastersu u Parizu osvojio je rekordnu 40. Masters 1000 titulu.

Nagrada za najbolju sportistkinju otišla je u ruke Ivane Španović. Izvanredna atletičarka je uspela da osvoji prvu zlatnu medalju na svetskim prvenstvima za Srbiju u istoriji, a takođe je uspela da se okiti bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu u dvorani, uz osvajanje petog pehara Dijamantske lige u karijeri.

Podsećanja radi, ovo je njoj 4. priznanje.

Za najboljeg igrača u timskim sportovima je Strahinja Stojačić, reprezentativac Srbije u basketu 3x3 i trenutno prvoplasirani basketaš na svetskoj rang-listi.

Za najbolji tim u ženskoj konkurenciji proglašene su odbojkašice Srbije, dok je nagrada u muškoj konkurenciji otišla u ruke basketaša.

Najbolja mlada sportistkinja je atletičarka Angelina Topić, dok je za najboljeg trenera proglašen Goran Obradović, inače trener Ivane Španović.

Posebno priznanje Olimpijsko srce - "General Đukić" pripalo je Boriši Simaniću. Osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u košarci 2023. je na meču sa Južnim Sudanom posle jednog duela doživeo tešku povredu, a kasnije mu je izvađen bubreg.

(Telegraf.rs)

Video: "Ja sam jedini Srbini, koji je rekao, da će košarkaška reprezentacija u Parizu da se bori za zlato"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA