Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija se pojačala pred Olimpijske igre u Parizu: Evropski prvak i svetski viceprvak prešao pod našu zastavu!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reklo bi se da je ovo veliko pojačanje

  • 0
Azamat Tuskajev Foto: Profimedia

Bliže se Olimpijske igre u Parizu, a Srbija je samo nekoliko meseci pred njih dovela i novo "pojačanje"! Kako tvrde ruski mediji, rvač Azamat Arturovič Tuskajev će se boriti pod srpskom trobojkom, tačnije, nalazi se izuzetno blizu tog "transfera".

Iako je još sve u igri, informaciju je donekle potvrdio i Stevan Mićić, inače najbolji srpski rvač za 2023. godinu, koji je putem svog Instagram profila podelio objavu u kojoj se priča o njegovom prelasku i kratko je napisao.

- Ajde brate - što samo znači da je sve u poodmakloj fazi.

Tuskajev je inače prvak Evrope iz 2020. godine, kada je u Rimu uzeo zlato u kategoriji do 57 kilograma. Takođe, on je i svetski viceprvak, pošto je 2016. u Los Anđelesu uzeo srebrnu medalju.

Zanimljivo je upravo to da se i Tuskajev i Mićić takmiče u istoj kategoriji, odnosno do 57 kilograma, dok će najbolji rvač Srbije nakon Olimpijskih igara da se okuša i u nešto višim kategorijama, a Tuskajev opet sa druge strane ima već 30 godina.

Nije ovo prvi put da Srbija "prisvaja" inostrane rvače, pošto je Zurabi Datunašvili već osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a on dolazi iz Gruzije, onda su tu još bili i Ali Araslan, Georgij Tibilov, Mihail Kadžaja i mnogi drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA