≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Mahoums ne da titulu! Kanzas Siti u drami srušio San Francisko i prvi put odbranio Lombardijev pehar

Vreme čitanja: oko 7 min.

Trčanja u produžetku su bila presudna!

  • 14
Kanzas Siti Čifs Foto: Tanjug / AP

Bez neizvesnosti nije mogao da prođe ni 58. po redu Superboulu, kao i prethodnih šest od sedam izdanja, a pobedu je na kraju odneo tim Kanzas Siti Čifsa protiv San Francisko Fortinajnersa rezultatom u susretu odigranom na "Alidžant" stadionu u Las Vegasu!

Sastav iz Misurija je tako ušao među sedam najtrofejnijih sastava ikada sa četiri osvojena Lombardijeva pehara i tako nastavio proboj ka istorijskom vrhu.

Jedan od najskupljih sportskih događaja svake godine predstavlja pravi trend i iz sezone i u sezoni je sve skuplji i skuplji. Interesovanja nije manjkalo ni ove 2024. godine, međutim na samom startu šou je izostao.

Prva četvrtina protekla je bez iti jednog poena, iako je bilo određenih uzbuđenja. Kristijan Mekefri je dva puta osvajao prvi daun na početku, ali je i upisao fambl na startu. Videli smo samo tračak dobrih napada i tokom narednih nekoliko minuta.

Čifsu su bili bliži poenima u poslednjoj akciji u deonici, ali ni tada nije prošao tačdaun pas Broka Pardija za Brendona Ajuka, pa se na prvu dužu pauzu otišlo pri nerešenom rezultatu, što je ipak promenjeno ubrzo.

Opet je treći najmlađi kvoterbek bio na korak do tačdauna za Trenta Mekdafija, pa je ekipa morala da se uteši fild golom Džejka Mudija za prvo vođstvo. Pop Pačeko je ubrzo upisao fambl, i nervoza se uvlačila u redove sastava koji je već napravio dva iznenađenja, što je kulminiralo napadom Trevisa Kelsija na trenera Endija Rida!

To se sigurno nije dopalo njegovoj devojci Tejlor Svift, a još razloga za nervozu bilo je kada je Mekefri iskoristio livadu za prvi tačdaun, a Mudi pogodio i ekstra poen za 10:0. Do poluvremena kiker rivala Herison Batker ipak je upisao Čifse na semafor.

Usledio je Halftajm šou i poprilično dobar nastup iskusnog Ašera zajedno sa još nekoliko gostiju. Među njima je bila i Ališa Kiz koja je čini se i ukrala glavnu predstavu svojim energičnom izvedbom u duetu sa glavnim izvođačem.

U trećem kvartalu Patrik Mahoums je bio i u ulozi igrača koji greši, ali i lidera! Najpre je upisao intersepšn, a posle lošeg napada protivničkog tima trčanjem doneo ključnu jardažu, koja je Batkeru omogućila da ponovo pogodi fild gol. Potom je usledila i prava magija koju su navijači čekali od Kanzasa.

Konačno su do tačdauna došli najviše zahvaljujući Trevisu Kelsiju koji je razgrnuo sve i napravio mesto Markezu Valdezu-Skantlingu, a Pet ga je pronašao i pogledom i loptom za prvo vođstvo od 13:10 (iskorišćen ekstra poen).

I onda u delu meča u kom je većina Superboulova i rešena najpre je Pardi bacio drugi tačdaun, za Džauana Dženingsa, međutim bez ekstra poena Mudija! To je dalo mogućnost Čifsima da sa tri poena izjednače.

Loš napad za SF završio se uspešnim fild golom sa 53 jardi, a rival je čak flertovao sa tačdaunom, koji se ipak nije dogodio, već je Batker poslao meč u produžetak.

Dodatak sa izmenjenim pravilima koja su rivalu davala šansu da uzvrati na tačdaun ekipe koja započinje doneo nam je svega dva napada, ali to je bilo dovoljno. Mnogo uspona i padova za 49ers i na kraju je Mudi ipak stigao do poentiranja, međutim veliki Mahoums se pitao.

U jednom trenutku Kanzas je bio na pokušaj od poraza, ali je tu Patrik došao do prvog dauna trčanjem, kasnije to učinio u još nekoliko navrata i na tri sekunde pre kraja pasom pronašao Mekola Hardmana za veliko slavlje i odbranu pehara!

Kvoterbek Čifsa je meč završio sa 333 prebačenih jardi dodavanjima za dva tačdauna uz intersepšn i 66 jardi trčanjem uz titulu MVP-a! Pardi je sa druge strane bacio 255 jardi za jedan tačdaun.

Kanzas - San Francisko 25:22 (0:0, 3:10, 10:0, 6:9, 6:3)

Uživo:

Produžetak

15. minut (25:22): I to je to! Tačdaun Mahoums baca za pobedu i titulu Kanzasa! Sve vreme su se šunjali tu negde i na kraju zahvaljujući magiji Peta pobedili!

8. minut (19:22): Poprilično dugačak napad 49ersa zavrpio se fild golom Mudija. Pravila su ove godine takva da bi i tačdaun ekipe koja prva napada ostavio prostor rivalu.

IV četvrtina

15. minut (19:19): Majstori su za brze napade Čifsi, imali su čak priliku i za tačdaun! Na kraju Batker donosi izjednačenje i produžetak.

13. minut (16:19): Već je pogađao sa 55 jardi, sada i sa 53, bez mnogo poteškoća Mudi. Sjajno. Do kraja ostaje minut i 53 sekunde.

10. minut (16:16): Odličan napad Kanzasa, sve je išlo sjajno, ali ipak tri pokušaja za gol nisu bila dobra. Batker je potom doneo tri poena i izjednačenje.

4. minut (13:16): TAČDAUN! Brok Pardi sa drugim dodavanjem za najvrednije poene, Dženings dolazi do zlata! Ekstra poen pokušaj ipakl izblokiran, što značio da je Kanzasu potreban samo fild gol za izjednačenje.

1. minut: Pred nama je još petnaest minuta! Mogu li do povratka Foritnajnersi, ili Kanzas osvaja treću titulu u šest godina?

III četvrtina 

13. minut (13:10): TAČDAUN! Kelsi je napravio prostor Valdesu, a Mahoums pronašao svog saigrača. Sve je prethodila i velika greška igrača San Franciska posla panta.

10. minut (6:10): Konačno Mahoums! Osvojio je sam dosta jardi trčanjem, što se ispostavilo ključnim da ubrzo Batker pogodi fild gol za smanjenje minusa.

6. minut: Mogli smo pretpostaviti da ćemo pratiti vrlo tvrd meč... Ali baš ovoliko... No vremena je dovoljno i dalje.

2. minut: Intersepšn Mahoumsa! Bacio je loptu jako jako loše, direktno u ruke protivničkog defanzivca i Čifsi nastavljaju u lošem ritmu.

Na "Halftajm šou" nastupio je Ašer u spektakularnoj predstavi uz nekoliko gostiju.

II četvrtina

15. minut (3:10): Batker upisuje Kanzas u jako bitnom momentu meča!

11. minut (0:10): TAČDAUN! San Francisko sada ima lepu prednost, Mekefri je trčanjem iskoristio livadu, dok je Mudi doneo i ekstra poen!

10. minut: Videli smo jednu vrlo interesantnu situaciju u kojoj je Trevis Kelsi pobesneo na svog trenera Endija Rida.

8. minut: Nekoliko vrlo intenzivnih napada, ali tačdaun se još uvek na nazire. Fortinajnersi izgledaju donekle bolje na terenu.

3. minut: Velika greška Čifsa. Imao je Pačeko sjajnu poziciju za tačdaun, ali je i on dozvolio fambl!

1. minut (0:3): Uf... Malo je falilo da Pardi pronađe saigrača u end zoni, međutim Megdafi je bio fenomenalan i izblokirao je viđen tačdaun! Mudi donosi prve poene fild golom!

I četvrtina

15. minut: Potencijalno opasan pas uputio je Brok Pardi ka Ajuku, delovalo je možda čak i za tačdaun, ali ipak nije bilo blizu. Kraj prve četvrtine bez poena.

12. minut: Dva puta je sekovan Mahoums, pred novu pauzu i dalje nema šanse za poentiranjem.

9. minut: Teško se probija defanziva na obe strane, skoro do pola terena konačno dolazi SF, ali premalo za pokušaj fild gola.

5. minut: Ni napad Čifsa nije bio uspešan, za sada opipavanje snaga dve ekipe.

3. minut: Mekefri dva puta osvaja prvi daun, ali onda i teraju na grešku raning beka defanzivci Čifsa, fambl i lopta za Kanzas!

Nakon izvođenja američke himne utakmice započeta napadom San Franciska sa 20 jardi.

Veliki broj zvezda nalazi se na tribinama iz svih sfera života. Kao i uvek kada je Superboul u pitanju pomama je bila velika i samo on i najvredniji su mogli da dođu do bitngo komadića papira.

Pre meča:

Spektakl kakav se uvek odigra u završnici najpoznatije lige američkog fudbala retko kada nam donese u finalu sudar dva najbolja tima u ligaškom delu sezone. Jednostavno, plej-of na jednu pobedu omogućava iznenađenja, pa je jedno tako zabeležio i tim Čifsa, ligaški lider AFC Zapada. Ili bolje rečeno dva, pošto su posle Majami Dolfinsa u gostima na velikim minusima rušili Bafalo Bilse, pa onda i najbolji tim AFC-a Baltimor Rejvense.

Aktuelni šampion je tri puta bio najbolji u Superboulu, dva u eri Patrika Mahoumsa 2019. i 2023. godine, a sada će sa tribina i u svetu biti jači podrškom svim ljubiteljima najveće pop muzičke zvezde Tejlor Svift, koja je u emotivnoj vezi sa tajt-endom Trevisom Kelsijem.

Sa druge strane ekipa iz Kalifornije je na mestu na kom je bilo i očekivano da bude. Kao najbolji sastav NFC-a preskočili su vajld-kard rundu i onda vrlo tesno izbacivali Grin Bej Pekerse i Detroit Lajonse, što može biti dobro jer su već osetili kako je boriti se za goli život.

Brok Pardi će biti u centru pažnje u pohodu San Franciska na prvi trofej od 1994. kada su osvojili do sada svoju poslednju krunu od ukupno pet.

Biće ovo i repriza finala iz 2019. kada je Kanzas slavio 31:20.

Kao i uvek veliki broj što neobičnijih reklama biće u centru pažnje, kao i "Halftajm šou" u kojem će ove godine nastupati Ašer.

(Telegraf.rs)

Video: Tom Brejdi otišao u penziju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    12. februar 2024 | 06:46

    sport sa najkraćom ali najluđom sezonom

  • Jedini pravi Šampioni

    12. februar 2024 | 06:27

    Green Bay PACKERS 9 X Šampioni NFL-a pre nego što su uveli Superbol i 4 X Superbol Šampioni. NARAVNO i Jedini od svih profesionalnih klubova u svim sportovima (NFL, MLB, NBA, NHL, MLS) koji nema privatnog vlasnika Država Viskansin to jest Građani te države su vlasnici

  • pitam zbog zabrinutog komšije

    12. februar 2024 | 06:32

    zašto jk nije nastupala na poluvremenu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA