≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Srbija bez polufinala SP! Hrvati potopili Delfine! Dva promašena peterca nas skupo koštala, ništa od medalje

S. G.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Šteta...Delfini takmičenje nastavljaju mečevima za peto mesto...

  • 90
Vaterpolo Srbija - Hrvatska Ilustracija: Telegraf/Ronald Gorsic / imago sportfotodienst / Damir Krajac / CROPIX; Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u polufinale Svetskog prvenstva pošto je poražena od Hrvatske 15:13 u četvrtfinalu meča odigranog u Dohi. 

Ništa od medalje ni ovoga puta. Srbija je igrala odlično, napadala i branila se, ali jednostavno nije išlo. Dva promašena peterca, Mandića i Rašovića, odlični golman Hrvatske Bijač rešili su pitanje pobednika ovog duela.

Od samog starta oba tima su krenula žestoko! Prvo je Marko Zuvela postigao prvi gol na meču, a onda su golovi nastavili da se nižu "kao na traci". Srbija je imala igrača više odmah. Nije prošao šut Ranđelovića koji ne koristi zicer, potom i Strahinja Rašović nije precizan. Lopta se ipak odbija i sada Srbija je imala novi napad posle kornera, a Mandić na isteku napada donosi izjednačenje Srbiji iz pozicionog napada za 1:1. Usledili su novi golovi na obe strane. Jerko Marinić Kragić realizuje peterac, a onda Hrvati dolaze i do prednosti od 3:1. Delovalo je da će Delfini da posustanu, ali dolazi novo izjednačenje preko Vica i Save Ranđelovića. Do kraja deonice, oba tima postigla su još po gol.

Gde se stalo u prvoj deonici, nastavilo se u drugoj, Srbija je povela posle odličnog gola Đorđa Vučinića! Sa druge strane Luka Lončar donosi Hrvatskoj novo izjednačenje. za 5:5. Potom, Srbija dolazi do novog vođstva posle gola kapitena Nikole Jakšića, i to, iz pozicione igre! Jakšić se podigao direktno iz faula i sa nekih šest metara savladao golmana Marka Bijaca. Prava rapsodija je usledila minut kasnije kada su Dlefini poveli sa dva gla pošto je Jakšić na isti način postigao i novi gol.

Kako su Delfini jurili prednost tokom druge deonice, tako su i Hrvati uradili isto i sa dva pogotka se vratili u meč. Do poluvremena, oba tima su postizala golove, za 9:9 i egal.

U nastavku meča, i Srbija i Hrvatska su usporile. Nizale su se greške i promašaji na obe strane, pa tokom prva četiri minuta treće četvrtine nije bilo goloa. Ali, sa desne strane, posle tajm-auta Ivice Tucaka, Zuvela postiže novi gol za 10:9. Do kraja deonice, Srbija dobija igrača više. selektor Uroš Stevanović traži tajm-aut.. Potom, Srbija se izborila za peterac koji nije realizova Mandić posle odlične reakije Bijača.

Do kraj atreće četvrtine Fatović je postigao gol, pa u poslednjih osam minuta Srbija je ušla sa zaostatkom od jednog gola. Na startu četvrte četvrtina oba tima dobijaju po igrača manje. Isključenje dobija još jedan igrač Hrvatsle. Imamo 5 na 4, a Strahinja Rašović je precizan za 11:11. Hrvati su ponovo poveli, a pono je Rašović doneo egal za 12:12. U ovom periodu Srbija je ostala bez tri beka, Nikole Jakšića, Save Ranđelovića i Radomira Drašovića.

Do kraja susreta, Hrvatska dolazi do novog vođstva. Potom, Srbija dolazi i do šanse za izjednačenje sa peterca, a šansu ne koristi Strahuinja Rašović. Od tog momenta bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno. Hrvati dolaze do +2, a onda sudije dodeljuju "brutaliti" Dušanu Mandiću i isključuju ga iz meča bez prava zamene na 1.40 do kraja meča. Do kraja susreta, Srbija je došla do gola preko Nikole Lukića, ali to je bilo sve. Hrvatska se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva.

TOK UTAKMICE: SRBIJA - HRVATSKA

IV Četvrtina

32. minut, - Hrvatska je u polufinalu Svetskog prvenstva. 

30. minut, 12:15 - Gol! Hrvatska ima dva pogotka prednosti. Teška situacija za Delfine. Uz to, Mandiću je dosuđen brutality na 1.40 do kraja susreta i Srbija ostaje sa igračem manje.

28. minut, 12:13 - I Sava Ranđelović dobija isključenje, a Hrvatska daje novi gol. Fatović j epogodio iz sedmog pokušaja. Dobijamo peterac, a Strahinja Rašović ne koristi šansu. Bijač ponovo brani! Napad je imala Srbija, a Rašović pogađa stativu.

27. minut, 12:12- Hrvatska ima napad. Ponovo moramo da jurimo zaostatak rivala. Naši dobro postavljaju odbranu. Hrvati imaju novi napad. Radomir Drašović dobija treće isključenje i izlazi iz igre. Mandić uspeva da izblokira Burića i ponovo se branimo. Gooool! Strahinja Rašović postiže gol za izjednačenje!

26. minut, 11:12 - Hrvatska ponovo vodi! Radoslav Filipović je upisao samo dve odbrane od 14 lopti koje su išle u okvir našeg gola.

25. minut, 11:11 - Na startu četvrte četvrtina oba tima dobijaju po igrača manje. Isključenje dobija još jedan igrač Hrvatsle. Imamo 5 na 4. Goool! Strahinja Rašović je precizan!

III Četvrtina

24. minut,  10:11 - Fatović se razigrao i doneo Hrvatskoj novo vođstvo. Kakav meč u Dohi! Ponovo nismo iskoristili igrača više. Bijač je odbranio sedmi put na utakmici.

23. minut, 10:10 - Gooool! Nemanja Vico postiže novi gol za novo izjednačenje! Potom, Petar Jakšić je završio utakmicu posle trećeg isključenja.

22. minut, 10:9 - Srbija ima ighrača više, a selektor Uroš Stevanović traži tajm-aut. Imamo peterac! Mandić ne koristi peterac, brani Bijač!

21. minut, 10:9 - Zuvela, posle tajm-auta precizan. Srbija ne koristi novog igrača više. Svirano je dva metra.

20. minut, 9:9 - Fatović nije u elementu i Srbija dolazi do novog napada. Radoslav Filipović je odbranio. Nema promene rezultata. Oba tima nižu greške i promašaje.

18. minut, 9:9  - Dobra odbrana Srbije na startu treće deonice. Ali, vraćena je lopta Hrvatima posle kontrafaula. Branimo se i dobijamo igrača više. Vico je želeo da izvuče loptu na drugoj stativi, ali je Hrvatska izvukla tu loptu i krenula u novi napad. Dobra odbrana, istekao je napad Hrvata, Mandić predvodi napad Srbije, a imamo i igrača više jer je neko od hrvatskih igrača uplivao u putanju igraču Srbije. Ali... Loš igrač više Srbije.

II Četvrtina

16. minut, 9:9 - Goool! Nemanja Ubović! Kakav meč u Dohi! Srbija ponovo dolazi vo vođstva posle odličnog napada koji koristi Nemanja Ubović. Neverovatno... Franko Lazić postiže svoj prvi gol sa krila, i to, u padu, Lopta se odbila o vodu i ušla u gol Srbije. Peterac je dosuđen Srbiji, a njega ralizuje Dušan Mandić za vođstvo Srbije. Ipak, na isteku druge deonice Hrvati uspevaju da postignu novi gol za egal na poluvremenu.

15. minut, 7:7 - Kao što je Srbija uspela da se vrati, identično je uradila i Hrvatska. Sve je potpuno otvoreno.

14. minut, 7:6 - Gol za Hrvatsku, Batović postiže svoj deveti golna turniru, a prvi u današnjoj utkamici!

13. minut, 7:5 - Goooool! Jakšić postiže sličan gol kao i prethodni, Srbija ima dva gola prednosti!

12. minut, 6:5 - Brani se Srbija i kreće u novi napad! Srbija pogađa iz pozicione igre, Nikola Jakšić sa šest metara pogađa direktno iz faula! Vodi Srbija!

10. minut, 5:5- Igrač više zaSrbiju posle isključenja Burića! GOL! Srbija  vodi posle odličnog gola Đorđa Vučinića! Sa druge strane Luka Lončar donosi Hrvatskoj novo izjednačenje.

I Četvrtina

8. minut, 4:4 - Srbija je imala igrača više i koristi ga na isteku prve deonice preko Strahinje Rašovića!

7. minut, 3:4 - Igra se gol za gol! Hrvati ponovo dolaze do vođstva!

6. minut, 3:3 - Srbija ima igrača više i gol! Sava Ranđelović daje gol za izjednačenje!

5-. minuit, 2:3 - Gol za Srbiju, Nemanja Vico je precizan! Jurimo prednost Hrvata!

4. minut, 1:3 - Srbija pravi kontrafaul, a onda se brani i ponovo sudije daju igrača više Hrvatskoj. Konačno! Viktor Rašović je odlično odigrao odbranu i sada imamo novi napad. Ipak, Srbija je ponovo nesigurna u realizaciji igrača više. Sa druge strane, novi gol Hrvata!

3. minut, 1:2  - Peterac za Hrvatsku! Jerko Marinić Kragić realizuje ovaj šut. Hrvatska ponovo vodi.

2. minut, 1:1 - Ubović je fauliran, sada Srbija ima igrača više. Nije prošao šut Ranđelovića koji ne koristi zicer, potom i Strahinja Rašović nije precizan. Lopta se ipak odbija i sada Srbija ima novi napad posle kornera. Gooool! Mandić na isteku napada donosi izjednačenje Srbiji iz pozicionog napada!

1. minut, 0:1  - Hrvatska ima prvi napad, posle prečke Barakude imaju novi napad. Petar Jakšić dobija isključenje i Srbija ima igrača manje, a to korissti Marko Zuvela koji postiže prvi gol na meču.

Za Delfine je ispunjen primarni cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Parizu, pa sada rasterećeno dočekuju duel protiv neugodnog rivala.

- Hrvatska je u odnosu na Evropsko prvenstvo u Zagrebu samo malo promenila tim. Nema povređenog Bukića tu je iskusni centar Krapić. Na golu nije više kao rezerva Popadić, priliku je dobio Anić. Sve ostalo je isto. Zna se kakav je ulog u četvrtfinalu, prvi finalni susret na svakom šampionatu - izjavio je Ćirić, koji je prvi saradnik selektora Srbije Uroša Stevanovića, prenosi zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Gotovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe - Hrvati su uspešniji na Svetskom prvenstvu 3:2, na Olimpijskim igrama 2:1 u pobedama, Srbija je bolja na Evropskim prvenstvima 3:1. U Budimpešti u četvrtfinalu SP Hrvatska je bila bolja 14:12, a Srbija može da se pohvali da je svaki susret za zlato dobila, od kojih su najvredniji na SP u Kazanju 11:4 i OI u Riju 11:7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlado

    13. februar 2024 | 18:07

    Svaka čast za trud nasim momcima ali realno hrvatska je kvalitetnija i bolja.Lakse daju golove,brže lopta ide i imaju dosta kvalitetnijeg golmana

  • Vratiće se rode

    13. februar 2024 | 18:12

    Promašiš 3 peterca i hoćeš da pobediš… ne ide to tako🤷‍♂️

  • Nikola

    13. februar 2024 | 18:11

    Hahahahha kakvi panjevi..Preslikan luzerski mentalitet fudbalera srbije i kosarkasa zvezde i partizana..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA