Vreme čitanja: oko 1 min.

"Čudu od deteta" odbijena žalba, CAS nije prihvatio priču o dedinom leku u desertu od jagoda

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Suspenzija Valijeve ostaje na snazi

  • 5
Kamila Valijeva Foto: Tanjug / AP

Arbitražni sud (CAS) odbacio je bizarno priznanje ruske klizačice Kamile Valijeve i potvrdio presudu vezanu za četvorogodišnju zabranu bavljenja sportom zbog dopinga!

Valijeva je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2022. osvojila zlato, postavši prva žena u istoriji koja je uspela da zabeleži četvorostruki skok - i to sa 15 godina.

Nekoliko sati kasnije ispostavilo se da je bila pozitivna na zabranjeni lek trimetazidin (TMZ) i zbog toga nije dobila medalju, odnosno brzo je diskvalifikovana.

Valijeva je u međuvremenu pokušala da se izvuče tako što je rekla da je njen deda možda mogao slučajno da ispusti pilulu u desert od jagoda koji je pravio, kao i da su ostaci tablete možda bili zgnječeni na dasci za sečenje koje je koristio.

U izveštaju od 129 strana, reč jagoda se pojavila 43 puta u dokumentu koji detaljno opisije zašto je njen argument odbijen.

Podsetimo, Ruska antidoping agencija je oslobodila Valijevu tokom istrage, međutim, CAS je osporio odluku i proglasio je krivom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA