≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Delfini" zaboravili poraz od Hrvatske: Srbija savladala Mađarsku i zakazala duel sa Grčkom

L. I.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Filipović heroj...

  • 1
Srbija-Mađarska Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo

Vaterpolisti Srbije savladali su Mađarsku rezultatom 11:10 i zakazali duel sa Grčkom u borbi za peto mesto na Svetskom prvenstvu.

Izabranici Uroša Stevanovića krenuli su silovito i posle prve deonice imali prednost od tri gola, a na semaforu je stajalo 5:2. Ipak, u nastavku se probudio aktuelni svetski šampion, pa je identičnim rezultatom dobio drugu četvrtinu i najavio dramu.

U našoj selekciji i te kako je bio raspoložen golman Filipović koji je bravuroznim odbranama ulivao sigurnost svojim saigračima.

Treća deonica pripala je Srbiji koja je pomenuti kvartal dobila sa 2:1, da bi u poslednjih osam minuta Filipović sa dve fenomenalne odbrane sačuvao stečenu prednost i poslao našu selekciju na Grčku.

Što se golgeterskog učinka tiče, najefikasniji u našem sastavu bio je Strahinja Rašović sa tri pogotka, dok je kod Mađarske raspoloženiji od ostalih bio Zalanki sa četiri.

TOK MEČA

SRBIJA-MAĐARSKA 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2)

IV ČETVRTINA 

8. minut (11:10) - Odbranila se naša selekcija! Fantastična odbrana Filipovića! Kraj meča.

6. minut (11:10) - Brz napad Mađarske završen je pogotkom. Problemi za naš sastav. Ne uspeva Srbija da postigne pogodak, Mađarska ima šansu za izjednačenje.

5. minut (11:9) - Direktan crveni karton dobio je Nikola Lukić. Nova stativa za Mađare i ostaje +2 za "Delfine"

4. minut (11:9) - Janšik pogađa i smanjuje prednost "Delfina".

3. minut (11:8) - Fantastični gol Nikole Lukića sa devet metara.

1. minut (10:8) - Prvi napad u poslednjoj četvrtini imaće Srbija. Jakšić fantastičnom loptom proigrava Drašovića, a ovaj postiže novi gol.

III ČETVRTINA

8. minut (9:8) - Zalanki postiže svoj četvrti gol na meču i smanjuje prednost našeg tima

7. minut (9:7) - Novi gol za našu selekciju! Sada stvari deluju mnogo lakše

6. minut  (8:7) - Nova odbrana Filipovića. Fenomenalno deluje naš golman u ovim trenucima i uliva sigurnost svojim saigračima. Nađi pogađa stativu, Mađarima ponestaje rešenja u napadu.

4. minut (8:7) - Odlična reakcija Rašovića u odbrani, ali Srbija ne uspeva da na drugoj strani stigne do dva gola prednosti.

3. minut (8:7) - Fantastična odbrana Filipovića, a na drugoj strani Sava Ranđelović pronalazi načina da smesti loptu u mrežu. Novo vođstvo za naš sastav.

1. minut (7:7) - Mađarska po treći put ima prvi napad u četvrtini. Sreća na strani Srbije, Nađi pogađa prečku. Ne koristi ni naša selekcija napad, odlična odbrana Varge.

II ČETVRTINA

8. minut (7:7) - Ne koristi Srbija svoj napad, Drašović šutira preko gola

7. minut (7:7) - Dobro je! Lukić je asistriao Rašoviću, a ovaj pogodio mrežu za novo vođstvo. Ipak, Mađarska ekspresno odgovara preko Nemeta za novo izjednačenje.

6. minut (6:6) - Prekida Srbija prazne minute i pogotkom Petra Jakšića ponovo ima prednost. Fauliran je Nađi, a Zalanki pogađa iz peterca.

5. minut (5;5) - Mađari serijom 3:0 uspevaju da se u potpunosti vrate u meč.

4. minut (5:4) - Još jednom su se odbranili Mađari i sada imaju šansu da poravnaju rezultat

3. minut (5:4) - Strpljiv napad Mađara koji u gol pretvara Nađi.

2. minut (5:3) - Nešto brža lopta za Lazića koju naš centar nije uspeo da sprovede u gol. Lukić je zaradio prvo isključenje na meču

1. minut (5:3) - Ponovo Mađari imaju prvi posed, a Zalanki postiže drugi gol na meču i smanjuje prednost našeg tima. Odbranio je Dani čist zicer za Srbiju i Mađari imaju prednost da dodatno smanje rezultat.

I ČETVRTINA

8. minut (5:2) - Vladović je pokušao da ugrozi gol Mađarske, ali je udarac bio "mlak". Novi sedmerac za naš tim, a koristi ga Rašović

7. minut (4:2) - Peterac za našu selekciju u gol pretvara Jakšić. Mađari ne uspevaju da zatresu mrežu, a još jednom je na visini zadatka bio Filipović.

6. minut (3:2) - Mreže miruju u ovim trenucima, fantastične odbrane na obe strane.

4. minut (3:2) - Pokušao je Nađ, ali je lopta uzdrmala prečku. Dosta sreće za naš sastav. Na drugoj strani Srbija ne koristi napad.

3. minut (3:2) - Koristi Srbija igrača više preko Strahinje Rašovića. Iskoristili su lošu postavku svog rivala.

2. minut (2:2) - Odbranio se naš sastav, a Đorđe Vučinić pogađa za prvo vođstvo Srbije. Probao je Rađa,ali Jakšić fenomenalnim blokom sprečava pogodak. Varga postiže pogodak sa leve strane i donosi izjednačenje.

1. minut (1:1) - Prvi napad na meču imaće selekcija Mađarske. Naši susedi su postigli i prvi gol, pošto je Kovač pogodio mrežu. "Delfini" uzvraćaju uz dosta sreće, Đorđe Lazić postiže gol i to glavom.

- U stastavu Srbije za ovaj meč neće biti Dušana Mandića

PRE MEČA

Porazom od 15:13 u četvrtfinalu izabranici selektora Uroša Stevanovića nisu uspeli da ponove uspeh iz Japana od prošlog leta i tako dođu do polufinala SP. Primarni cilj je ipak ispunjen, a to je odlazak na Olimpijske igre, na kojima branimo zlato.

Mađari su sa druge strane ostali bez svetske krune šokantnim porazom od Francuske 11:10, pa će pokušati makar da dođu do utešne pozicije.

Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz susreta Crne Gore i Grčke, dok će poraženi čekati rivala koji u pomenutom okršaju izgubi.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikan

    17. februar 2024 | 01:29

    Nekada bi ovo bila sramota za srpski vaterpolo. Nažalost kao i mnogi trofejni sportovi, i vaterpolo se polako seli iz Srbije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA