≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Delfini" se porazom oprostili od Svetskog prvenstva: Srbija je šesta na svetu

L. I.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Loša igra Stevanovićevih izabranika...

  • 2
Srbija-Grčka Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je šesto mesto na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je pretrpela poraz od selekcije Grčke rezultatom 15:11

Izabranici selektora Uroša Stevanovića loše su ušli u meč. Posle početnog vođstva koje smo imali pogotkom Ubovića, aktuelni olimpijski vicešampion je preuzeo inicijativu i prvu deonicu dobio rezultatom 5:2.

Nakon toga Grci su došli i do ubedljivih 8:4, ali je Mandić pogotkom u finišu poluvremena smanjio prednost rivala.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala "delfinima", koji su golovima Mandića i Drašovića prišli na 10:9, pred odlučujući period.

Srbija-Grčka Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo

Ipak, nakon dva propuštena napada, Grci postižu pogotke preko Vlahopulosa i Nikolaidisa dolaze do ubedljivih 12:9.

Do kraja susreta Heleni su rutinski sačuvali prednost i osvojili petu poziciju.

Što se golgeterskog učinka tiče, u pobedničkom timu istakli su se Kakaris i Gijuvetis sa tri pogotka. dok su u našoj selekciji bolji od ostalih bili Drašović sa tri i Mandić sa dva.

Podsećanja radi, za zlatno odličje boriće se selekcije Italije i Hrvatske.

TOK MEČA

SRBIJA-GRČKA 11:15 (2:5, 3:3, 4:2, 2:5)

IV ČETVRTINA

8. minut (11:15) - Kraj meča

7. minut (11:14) - Tek prvi gol za Strahinju Rašovića u ovom duelu. Kasno su se "probudili" naši reprezentativci.

6. minut (10:13) - Bitan gol postiže Kaharis iz odbojke i po svemu sudeći rešava pitanje pobednika

5. minut (10:12) - Pogađa Drašović za naš tim i vraća nadu u preokret!

3. minut (9:10) - Imala je Srbija šansu za izjednačenje, ali Papanikolau igra fantastičnu odbranu, da bi na drugoj strani pogodio Vlahopulos.

III ČETVRTINA

8. minut (9:10) - Raspoložen je Radomir Drašović. Drugi pogodak našeg igrača iz četvrtog pokušaja. Dosta bolje deluje Srbija u finišu treće deonice. Ponovo smo u igri! Dušan Mandić postiže gol uz zvuk sirene!

7. minut (7:10) - Pogađa Nikolaidis ali je njegov gol poništen pošto je prethodno napravio faul u napadu. Đorđe Vučinić postiže gol za našu selekciju posle kontre.

4. minut (6:10) - Suviše riskantna igra Srbije, a Grci postižu novi pogodak. Ne koriste "delfini" igrača više. Udarac Rašovića brani Zerdevas.

Srbija-Grčka Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo

1. minut (6:9) - Sada sve polazi za rukom Grcima. Lopta se od prečke odbila u Filipovićevu mrežu. Pogađa Drašović i smanjuje prednost rivala. Odlično se izborio za prostor i pogodio mrežu.

II ČETVRTINA

8. minut (5:8) - Osma odbrana za našeg golmana Filipovića. Ipak, Srbija ne koristi igrača više i na odmor odlazi sa tri gola zaostatka

7. minut (5:8) - Prazni minuti na obe strane. Ovakav razvoj situacije više odgovara Grčkoj. Pogađa Dušan Mandić i smanjuje prednost rivala.

4. minut (4:8) - Pogađaju Grci i sa osam metara. Sada je pred našom selekcijom pakleno težak zadatak. Izblokiran je udarac Mandića, a "Heleni" kreću po najubedljivije vođstvo.

3. minut (4:7) - Strahinja Rašović igra fantastičnu odbranu, a potom je fauliran za isključenje. Ne uspeva Srbija da iskoristi igrača više, zaustavljen je udarac Lazića.

Srbija-Grčka Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo

2. minut (4:7) -Kalogeropulos šutira sa centarske pozicije i pogađa mrežu Filipovića. Novi gol za Ubovića! Odlična igra dva na dva i pogodak našeg centra.

1. minut (3:6) - Grci fantastično deluju u ovim trenucima. Gol na otvaranju druge deonice postiže i Kilos. Prekidaju "delfini" seriju Grka, a gol postiže Ubović

I ČETVRTINA

8. minut (2:5) - Dobra odbrana našeg tima. Zaustavljen je Papanikolau bez prekršaja. Ipak, Srbiji sada ništa ne polazi za rukom, a "Heleni" imaju tri gola prednosti.

5. minut (2:4) - Grci pogađaju iz kontre, strelac je Genidunas. Nema faula za Jakšića, a Grci na drugoj strani preko Kakrisa dolaze do dva gola prednosti.

Srbija-Grčka Foto: Marcel ter Bals MTB-Photo

4. minut (2:2) - Nikolaidis je nepropisno zaustavljeni Grčka će imati peterac koji u gol pretvara Vlahopulos. Odlično se snalazi Sava Ranđelović na lniji dva metra i lob udarcem donosi izjednačenje Srbiji.

3. minut (1:1) - Druga odbrana Filipovića! Ipak, Srbija ne koristi novi napad, zaustavljen je Ubović

2. minut (1:1) - Pogađa Argiropulos. Čuvar mreže "Delfina" sada nije imao šanse. Greši Srbija na drugoj strani, lopta je ispala Strahinji Rašoviću

1. minut (1:0) - Prvi napad ima reprezentacija Grčke. Odlično brani Filipović i zaustavlja udarac kapitena Grčke Vlahopulosa. Na drugoj strani fenomenalna asistencija Ubovića za Petra Jakšića i Srbija ima prvo vođstvo na meču

PRE MEČA

Izabranici Uroša Stevanovića su u doigravanju bili bolji od selekcije Mađarske, dok je Grčka savladala Crnu Goru.

U poslednje vreme Srbija nema mnogo uspeha u duelu sa Grcima. Poslednje tri utakmice su izgubljene. U Fukuoki u polufinalu je Grčka bila ubedjiva 13:7, pre toga u Svetskoj ligi u Podgorici su dobili na peterce i na kraju, nedavno u Zagrebu u razigravanju za peto do osmo mesto su pobedili 12:10.

Pred ovaj duel svoja očekivanja izneo je i reprezentativac Srbije, Sava Ranđelović.

- U ovom sastavu smo doživeli nekoliko poraza od njih i ovo je lepa prilika da im se revanširamo. Ostaje žal za porazom od Hrvatske, bio je to loš dan i to smo pokazali dan kasnije pobedom protiv Mađara. Spremićemo se da u poslednjoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat. Znamo kvalitete Grka, znamo odakle nam preti najveća opasnost ali ponavljam veliki je motiv da takmičenje završimo na najbolji mogući način - rekao je Sava Ranđelović.

Podsećanja radi, u borbi za zlatno odličje sastaće se Hrvatska i Italija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    17. februar 2024 | 15:13

    Dobro je to nismo mi Hrvati da moramo za medalje igrat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA