≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatska potopila Italiju i treći put postala šampion sveta!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon evropskog srebra osvojeno planetarno zlato

  • 3
Vaterpolisti Hrvatske šampion sveta 2024. Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je Svetsko prvenstvo nakon pobede protiv Italije ukupnim rezultatom 15:13, nakon boljeg izvođenja peteraca!

Susret je obeležen dramatičnom završnicom u kojoj je nmaš sused na pet sekundi pre kraja uspeo da izjednači preko Rina Burića rezultat i tako odvede susret u penale.

Faktički niti u jednom momentu nije bilo mnogo prostora da se neki od timova odlepi. Rezultat je konstantno išao između nerešenog i plusa od jednog gola za neki od sastava, pa su peterci verovatno bili i najpravedniji.

Di Fulvio je bio tragičar u seriji, pošto mu je Anić odbranio udarac, a prethodno je i Ečenike pogodio prečku, i tu je bio kraj.

Harkov je bio najefikasniji igrač u pobedničkom timu sa četiri gola, Marinić-Kragnić je dao tri, dok je Fondeli na drugoj strani dao šest.

Hrvatske je tako postala svetski šampion treći put, nakon 2007. i 2017. godine. Uz to, nedavno su u domaćem bazenu osvojili evropsko srebro.

(Telegraf.rs)

Video: Vaterpolisti NBGD u sjajnom ambijentu otvorenog "11. aprila" pobedili Špandau

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savo

    17. februar 2024 | 17:22

    Bravo zasluzeno

  • Jaca gr.

    17. februar 2024 | 21:05

    Pravi svetski vaterpolo, svetski šuteri, iznenadni jaki udarci na gol, svetske odbrane, odlicna realizacija penala, pravi trener, koji zivi za svoj tim i tim za njega, a da ne pominjem nasu bedu Savica pa redom...Kakvo levo zlato ahahahaaa...Olimpijske igre, sta je to??? Hrvati osvajaju zlato!!! Idemo Croaciaaaaaaa...Sve cestitke!!! Iako je bilo napeto, uzivala sam i jos od pocetka turnira prognoze su mi bile da ce Hrvati uzeti zlato, sto protiv Srba, sto protiv Francuza, sto da ce protiv Italijana biti bolji i jesu, zasluzeno!!! 💪✌👏🥇🇭🇷🤽‍♂️

  • Rakija

    17. februar 2024 | 18:24

    Eto nama je bilo sudjeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA