Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija ima novog bisera tekvondoa: Dominacija Nađe Tešić sa dva zlata u Americi i Kanadi

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajan start sezone za našu predstavnicu

  • 0
Nađa Tešić Foto: Petar Vidaković

Srpska tekvondoistkinja Nađa Tešić, poslednjih dana je ostvarila fenomenalne rezultate u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama i sjajno je počela sezonu.

Članica Tekvondo kluba Vukovi je osvojila zlatnu medalju na Kanada openu u Vankuveru 10. februara, gde je ponela i titulu najbolje takmičarke turnira.

U Kanadi je bila jedina predstavnica Srbije među 850 takmičara iz celog sveta i na najbolji način je predstavila našu zemlju.

Do zlata je pobeđivala rivalke iz Amerike, Vijetnama, Meksika, dok je u finalu rivalka iz Kanade morala da joj preda borbu zbog povrede.

Uspešan nastup Nađa je imala i osam dana kasnije na US openu, gde je osvojila novo zlato. Ona je u Renou u Nevadi, 18. februara redom pobeđivala Amerikanku, Brazilku i na kraju je savladala i svetsku prvakinju iz 2022. godine Amerikanku Mejkelu Grinvud.

Nađa će novu šansu za uspeh imati u Beogradu, kada će naš grad biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore od 10. do 12. maja.

Nađa Tešić Foto: Petar Vidaković

(Telegraf.rs)

Video: Tijana Bogdanović pričala o OI, anegdoti sa Đokovićem, ali i o predstojećem EP mladih u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA