≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sjajne vesti: Srbiji ukinuta suspenzija za Olimpijske igre u Parizu!

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dugovi su regulisani, pa je ukinuta i zabrana našim veslačima da se takmiče na najvišoj smotri

  • 0
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, veslanje, Miloš Vasić, Martin Mačković Foto: Tanjug/AP

Srpski veslački savez dobio je dozvolu Međunarodne veslačke organizacije (FISA) da može da se takmiči na Olimpijskim igrama, nakon što je ukinuta suspenzija, koja je bila na snazi nakon što su postojala određena neizmirena potraživanja posle organizacije Svetskog pvenstva u veslanju u septembru prošle godie u Beogradu.

Veslački savez Srbije odmah je najavio da će sve biti rešeno, nakon što je obelodanjena suspenzija, a to je sada i zvanično potvrđeno.

Dugovi su regulisani i suspenzija je ukinuta.

VSS je izdao i zvanično saopštenje koje će obradovati ljubitelje veslanja i sporta u Srbiji.

- Dugovi regulisani, suspenzija ukinuta. Kao što je Veslački savez Srbije najavio odmah po objavljivanju vesti o suspenziji naše krovne veslačke organizacije 22. januara, u neprekidnoj komunikaciji i po dogovoru sa Svetskom veslačkom federacijom (FISA), a izmirivanjem preostalih novčanih potraživanja vezanih sa Svetsko prvenstvo u veslanju, koje je u septembru održano u Beogradu, prestali su razlozi zbog kojih je VSS privremeno suspendovan, pa je danas objavom na zvaničnom sajtu FISA samo potvrđena odluka o ukidanju suspenzije. - navodi se u tekstu VSS:

Odluku je 22. februara doneo Izvršni komitet FISA, čime je Veslački savez Srbije ponovo punopravni član ove organizacije, odnosno ponovo može da učestvuje na svim takmičenjima u svetskim veslačkim disciplinama, olimpijskim i paraolimpijskim kvalifikacijama, kao i na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, odnosno da učestvuje i upravlja veslačkim sportom u Srbiji i inostranstvu.

Koliko god znali da će suspenzija da bude ukinuta u najkraćem roku, današnja odluka FISA skinula je teret sa leđa čelnika našeg Saveza.

- Zahvaljujući razumevanju odgovornih ljudi u Srbiji suspenzija naših sportista, predstavnika i Saveza automatski je ukinuta – sa olakšanjem je reagovao Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije.

– Ministarstvo je, na čelu sa ministrom Zoranom Gajićem, prihvatilo obavezu prema FISA, pa su novčana potraživanja potpuno izmirena, a samim tim je i prestao razlog zbog kojeg je Savez suspendovan. Zahvaljujemo se i predsedniku Aleksandru Vučiću što je i na ovaj način podržao naš „mali“ sport, kao i premijerki Ani Brnabić, koja je bila predsednica Organizacionog odbora Svetskog prvenstva u Beogradu.

Predsednik IO VSS ponovio je razloge zbog kojih je došlo do privremene suspenzije.

- Svetsko prvenstvo za seniore bilo je ujedno i izborno za Olimpijske igre u Parizu. To je jedno od najkompleksnijih takmičenja u našem sportu uopšte, organizacija je dobila najviše ocene, a zahvaljujemo se i čestitamo svima koji su učestvovali i doprineli da pokažemo najbolje lice našeg sporta. Veslački savez Srbije je sa pola budžeta predviđenog 2019. godine i uz veću inflaciju nego što je bilo očekivano uspeo da organizuje najveće svetsko takmičenje u veslanju, ali nažalost, ostao je manji deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji, zbog kojih je i došlo do kašnjenja i privremene suspenzije – objasnio je Dušan Kovačević.

(Teleraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA