≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama u Francuskoj: U vozu ukraden laptop sa poverljivim informacijama o Olimpijskim igrama, potraga u toku

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija radi na slučaju

  • 0
France Alstom Bombardier Foto: Tanjug/AP

Pariz potresa velika drama pred početak Olimpijskih igara ovog leta, pošto je tokom jučerašnjeg dana u vozu na stanici "Gare du Nord" u Parizu nestao kofer sa poverljivim sigurnosnim informacijama vezanim za najveću sportsku smotru u godini koja je pred nama.

U koferu su se, prema rečima vlasnika, čoveka zaposlenog pri Gradskoj upravi Pariza, nalazili računar zajedno sa dva USB-a. Problem je taj što se na njima nalaze podaci o sigurnosti učesnika na Olimpijskim igrama, zbog čega postoji mogućnost da te informacije budu kompromitovane, upozoravaju francuski mediji.

Policija je momentalno otvorila istragu, javlja portal Ouest France. Čovek koji je izgubio kofer je inženjer zaposlen pri Gradskoj upravi Pariza star 56 godina. On je momentalno prijavio krađu nadležnim službama obezbeđenja na Železničkoj stanici, ali oni nisu uspeli da pronađu lopova.

On je bio na putu za Krej i ostavio je kofer u vozu, ali je očigledno bio praćen od strane lopova. Sve se dogodilo između 18.30 časova i 19.00 časova u ponedeljak kada je voz bio postavljen na 18. kolosek na stanici "Gare du Nord".

U toku je istraga i skinuti su snimci sa nadzornih kamera. Gradski čelnici Pariza nisu želeli javno da komentarišu incident, a već od ranije je poznato da će preko 2.000 policajaca biti angažovano svakodnevno na organizaciji i sprovođenju reda tokom Olimpijskih igara.

Predsednik organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Parizu, Toni Estange takođe nije želeo u Jutarnjem programu francuske televizije "France 2" da komentariše slučaj, istakavši da nije dobio nikakve povratne informacije od Grada Pariza o slučaju.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić o igranju Jokića za reprezentaciju: "Ako nije spreman, neka ne igra! Ali, nadam se da hoće.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA