Vreme čitanja: oko 2 min.

Rukometni savez Srbije predstavio novog selektora muške reprezentacije

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radio je sa Savezom ranije, a dobio je punu podršku Upravnog odbora

  • 2
Boris Rojević Foto: MN PRESS PHOTO / vm

Nakon skoro mesec dana od otkaza Toniju Đeroni, Rukometni savez Srbije je postavio novog selektora na čelo nacionalnog tima, pa će taj posao obavljati Boris Rojević.

Rojević (44) je ranije imao iskustva vodeći juniorsku selekciju, a radio je i kao pomoćnik u seniorskom timu. Predsednica Saveza je čestitala novom treneru i poželela mu sreću.

- Između dva kanditata UO je ukazao poverenje Borisu Rojeviću! Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evro Kupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao jednog od najozbiljnijeg kandidata. Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata - rekla je gospođa Delić.

Upravni odbor je novom selektoru pružio veliku podršku, a postavljeni su i jasni planovi i ciljevi za nacionalni tim u narednim godinama.

- O sportskim postignućima Marka Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima. U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu - dodala je predsednica.

Naredne nedelje se očekuje da seniorska selekcija odigra dvomeč sa timom Poljske, pa će to biti prve aktivnosti na terenu Rojevića na mestu novog selektora.

(Telegraf.rs)

Video: Majka u 50-toj, da moguće je! Legendarna srpska rukometašica Srbije poslala moćnu poruku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusko

    29. februar 2024 | 17:32

    Dotakli smo dno odavno, niko nece da bude selektor.

  • Luuk

    29. februar 2024 | 16:39

    🤣🤣🤣 Spr.njaaaaa.... Zna o trenersku poslu isto kao i ta što ga je dovela..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA