≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potresna priča trofejnog selektora, izgubio ćerku (3): "Nismo imali novca, ali jesmo ljubav, to me ubilo"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da se sledi krv u žilama...

  • 0
Ivica Tucak Foto: MNPRESS/Nebojsa Parausic

Koliko je velika tragedija izgubiti dete znaju samo oni koje je to zadesilo, a jedan od njih je i selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak.

Pričao je nedavno o tome kako se nosio sa tim gubitkom, a njegova ispovest je zaista zvučala veoma potresno...

- Znaju oni koji su to doživeli. Rekao sam to milion puta, ne postoji ništa što se može meriti sa tim. Nema ništa u životu što se može meriti sa gubitkom svog deteta. Umreti negde, otac, majka... Izgubio sam ih oboje i to su za mene bili trenuci. Nisam živeo sa njima dugo, bio sam vani, odlazio, ali sam imao njihovu neverovatnu ljubav. Nismo imali novca, ali smo imali nestvarnu ljubav i kada su oni umrli to me je ubilo. Ali opet, to je nekako prirodno. Ali kad ti neko oduzme dete na takav način, pakao. Možda kada je dete bolesno, pa se pripremaš, boriš se, hvataš se za svaku slamku i to je pakao, ali ovo kada u jednom trenutku imaš, a već u sledećem nemaš. Hajde ti prihvati sutra da si normalan. Tu se izdešavalo puno tih gadosti, sa tim ljudima koji su učestvovali. Ja ne kažem da je namerno, ali učestvovao je u ubistvu mog deteta, presudom su krivi. Onda doživiš da taj nakon godinu dana dobije motiv za život i šeta svoje dete. Moraš ići dalje, proći pored tog mesta, pored tog lokala kao da se ništa nije desilo... - rekao je Ivica Tucak za "Večernji list."

Podsećanja radi, on je doživeo veliku tragediju 2005. godine, kada je njegova trogodišnja ćerka poginula tako što joj je, prema pisanju hrvatskih medija, aparat za igračke pao na glavu u jednom kafiću. Doktori su se borili svim silama, ali nije bilo pomoći.

Tucak je sa vaterpolo reprezentacijom Hrvatske uzeo zlatna odličja na svim velikim takmičenjima izuzev Olimpijskih igara, gde je 2016. uzeo srebrnu medalju u Riju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Večernji list (@vecernji.list)

(Telegraf.rs)

Video: Vaterpolisti NBGD u sjajnom ambijentu otvorenog "11. aprila" pobedili Špandau

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA