≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sportske igre mladih održane u Pećincima: "Čuvajmo našu planetu"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao i uvek lepa organizacija sa višom porukom

  • 0

Sportske igre mladih (SIM), koje su okupile učenike osnovnoškolskog uzrasta iz Pećinaca i svih petnaest sela koja gravitiraju na ovoj opštini, održane su u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku.

Mlada sportistkinja Nina Subotić i predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić upalili su Plamen prijateljstva Sportskih igara mladih.

- Velika borba se odvijala na 'zelenom terenu' edukativne radionice 'Zero Vaste - budi deo Igre - sačuvajmo našu planetu' u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku. Takmičari Sportskih igara mladih su imali fantastičnu podršku svojih drugara sa tribina - saopšteno je iz SIM-a.

- Opštini Pećinci, ovaj događaj mnogo znači. Naš cilj je razvoj amaterskog sporta. Želimo da deca budu sklonjena sa ulice, da se okrenu sportu i zdravom životu. Zahvalni smo organizatorima Sportskih igara mladih što su danas ovde sa nama - izjavio je Đokić.

Cilj ovh takmičenja je da učenici kroz igru i zabavu, u okviru ekološke radionice, steknu nova znanja o očuvanju životne sredine i značaju reciklaže.

- Ovo je već treća godina da su Sportske igre mladih deo globalne Coca-Cola inicijative 'Svet bez otpada'. Kroz ekološku radionicu i poligon 'Zero Vaste - budi deo igre - čuvajmo našu planetu' cilj je da se okupi što više mladih oko ideje značaja svakog pojedinca na očuvanju životne sredine - saopšteno je iz SIM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đoković pred Indijan Vels pokazao šta ume sa fudbalskom loptom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA