Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je 13 puta prvak sveta, prozivao Đokovića i Srbe, sada je proglašen za teroristu i ekstremistu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovatno i očekivano kada je u pitanju Kasparov

  • 7
Judit Polgar Foto: Peška Stanislav / ČTK / Profimedia

Čuveni šahovski velemajstor Gari Kasparov proglašen je kao terorista i ekstremista od strane Rusije, zemlje iz koje vodi poreklo!

Ruski mediji ističu da je Ministarstvo pravde još ranije Kasparova uvrstilo u registar stranih agenata, a da je "kap koja je prelila čašu" bilo kritikovanje Vladimira Putina posle smrti Alekseja Navaljnog.

Kasparov je 13 puta bio šampion sveta, a početkom novembra prošle godine kažnjen je sa 40 hiljada rubalja zato što nije označio svoje publikacije kao strani agent.

Takođe, mesec dana kasnije kažnjen je sa još 30.000 rubalja jer nije dostavio ovlašćenom organu informacije koje zahteva zakonodavstvo Rsuije o stranim agentima. Kasparov je i u februaru ove godine opet kažnjen zbog toga što u objavama nije naveo status stranog agenta - 50.000 rubalja.

Podsetimo, Kasparov je u leto 2022. godine dao jedan intervju za "Večernji listi" u kom je žestoko isprozivao Novaka Đokovića i srpski narod generalno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA