Vreme čitanja: oko 2 min.

Rojević novi selektor, Vujin sportski direktor muške rukometne selekcije

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Promene u rukometnoj selekciji

  • 0
Boris Rojević Foto: MN PRESS PHOTO / vm

Srpski stručnjak i trener Vojvodine Boris Rojević predstavljen je danas zvanično kao novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, dok je Marko Vujin predstavljen kao novi sportski direktor nacionalne selekcije.

Predsednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Milena Delić rekla je na konferenciji za novinare da je na UO 29. februara ukazano četvrorogodišnje poverenje Borisu Rojeviću i Marku Vujinu.

- Borisa Rojevića poznajem jako dugo i kada bih morala da ga opišem ukratko rekla bih da je čovek koji živi rukomet. Iako i dalje jako mlad, jedan od najuspešnijih trenera sa naših prostora i to je pokazao ne samo kroz rad u Vojvodini već i doprinosu juniorskoj, a potom i seniorskoj reprezentaciji. Tri puta proglašavan najboljim trenerom Srbije - istakla je Delić.

Dodala je da je Marko Vujin legenda srpskog rukometa i da bi o njegovim uspesima mogla da priča danima.

- Zahvalna sam što je na ovaj način pristao da pomogne i doprinese da plasman na OI u Los Anđelesu bude ispunjen cilj u ovom mandatu. Nadam se da će ljubitelji rukometa da im pruže podršku koju zaslužuju - izjavila je Delić.

Boris Rojević ističe da mu je zbog imenovanja na mesto selektora pripala velika čast.

- Rezultati nisu bili sjajni prethodnih godina i čeka nas ozbiljan rad. Od igrača koji su deo nacionalnog tima očekujem maksimalno zalaganje na svakom treningu, utakmici, borbu za svaku loptu. Zahvalan sam na svoj podršci svih ljudi iz srpskog rukometa, posebno Rukometnog saveza koji su me dočekali raširenih ruku - konstatovao je Rojević.

Marku Vujinu je zahvalio predsednici Delić i UO RSS što su mu ukazali poverenje da preuzme odgovornu ulogu sportskog direktora nacionalne selekcije.

- Takođe, moram da isteknem i zahvalnost gospodi Bajatoviću i Zbiljiću što su podržali da pored našeg angažmana u Vojvodini, budemo na raspolaganju reprezentaciji. Ovo je nova uloga za mene u nacionalnom timu, ali znam da će mi igračko iskustvo pomoći u tome. Sa druge strane, zbog pozicije koju obavljam u srpskom rukometu smatram da imam iskustvo i kvalitet, kao i znanje koje nosim iz svih klubova za koje sam igrao da mogu da doprinesem da se igrači u reprezentaciji bolje osećaju, ali i da budem na raspolaganju stručnom štabu i Rukometnom savezu Srbije kao adekvatna spona - zaključio je Vujin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Fudbaleri Partizana "opkolili" sudiju Ilića posle derbija: Imali su šta da mu kažu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA