≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograd osvojio 1. međunarodni turnir u Puli "Jana Milin i prijatelji": Sjajna odbojka, atmosfera i druženje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stvorena su mnoga prijateljstva za čitav život

  • 0
Odbojka, Pula, turnir Foto: Telegraf

Pravi sportsko-rekreativni spektakl upriličen je proteklog vikenda u Puli, gde je održan prvi međunarodni turnir u odbojci "Jana Milin i prijatelji".

Ukupno su se za turnir prijavile 22 ekipe, 12 u muškoj i 10 u ženskoj, a bilo ih je iz Srbije, Hrvatske, Slovenije iz mnogih gradova širom bivše Jugoslavije.

Pula je bila "Jugoslavija u malom" u tom periodu, a druženje koje je viđeno na turniru, kao i pre i posle njega, vraća nadu i stvara nove mostove u odnosima između naroda.

Svi su bili kao jedan od 300 učesnika koji su bili prijavljeni za turnir, pa smo tako mogli da vidimo kako Splićani i Beograđani zagrljeni pevaju "Dalmatinac sam", ali i igraju tradicionalno srpsko kolo.

Viđena je i sjajna odbojka, iako je rezultat možda bio u drugom planu.

Na kraju je u muškoj konkurenciji titulu odnela ekipa Beograda, druga je bila Rijeka, a treća Pula. U ženskoj konkurenciji je titula pripala Rijeci, Rovinj je bio drugi, a Subotica treća.

Veliki teret u organizaciji izneli su Ljerka Simić, Ivana Sokolov Vidu, kao i Jana Milin, po kojoj se i zove turnir.

Organizacija turnira obećava da će ovaj turnir postati tradicionalan i da će nastaviti da okuplja mlade ljude, da promoviše sport i prijateljstvo među narodima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA